NRK Meny
Normal

Rapporten om flommen i Re er klar

I september i fjor flommet bekken som renner gjennom Revetal over, og satte deler av sentrum under vann. Nå er rapporten om hva som var årsaken til ødeleggelsene klar.

Flom utenfor senteret på Revetal.

FLOM: Det var fullt av vann utenfor Retorget kjøpesenter i fjor høst. Flere butikker ble også oversvømt.

Foto: Rune Christoffer Holm / NRK

– Rapporten vi har fått fra VA Consult peker på to kritiske punkter. Det ene er bekkelukkingen gjennom sentrum, og det er kulverten under Bispeveien ved Valle, sier radmann i Revetal kommune, Trond Wifstad.

Større rør

Han tilføyer at de konkluderer med at det er kulverten under Bispeveien som er for liten, så vannet da har steget opp gjennom hele sentrum.

Han forteller videre at et av tiltakene som må gjøres er å legge et større rør under Bispeveien for å forhindre oversvømmelser.

– Det er gjort tekniske beregninger som skal vise at rørene skal være store nok til å tåle en ny hundreårs flom, sier Wifstad.

Kompliserer arbeidet

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen Vestfold, Tore Kaurin, forteller at det er flere faktorer som kan gjøre utbyggingen vanskelig.

– Det som er litt spesielt her er at vannledningen fra Eikern som er reservevannkilden i Vestfold, går gjennom det samme punktet og går over disse rennene, slik at det kompliserer prosjektet ganske mye, sier Kaurin.

Han legger til at det er satt av rundt 4,5 millioner kroner på fylkesveibudsjettet i år til slike tiltak.