NRK Meny
Normal

Lyttet til innbyggerne

Re-politikerne har snudd og går enstemmig inn for å beholde Ramnes skole.

Fakkeltog mot skolenedleggelse

Re-politikerne vil beholde Ramnes skole likevel. Her fra lRe-innbyggernes protest-fakkeltog mot nedleggelse på mandag.

Foto: Henrik Bøe/NRK

Det ble vedtatt på torsdagens kommunestyremøte.

– Vi er kjempeglade for at skolen ikke blir nedlagt. Slik dagens skolesituasjon er i kommunen, er vedtaket helt riktig. Re-politikernes behandling av saken er demokrati i praksis. De har snudd og valgt å høre på folket, som faktisk er stemmegiverne deres, sier Lise Lagarhus, leder av Aksjonsgruppa mot nedleggelse av Ramnes skole.

Det var rådmannen som foreslo å legge ned både Ramnes og Solerød skole, og bygge ut Røråstoppen skole og overflytte elever dit. Formannskapet i Re vedtok nylig å legge ned Ramnes, men beholde Solerød. Disse planene har imidlertid møtt stor motstand blant innbyggerne i Re.

– ​De har fått tydelig fram at de mener nedleggelse er en utrolig dårlig idé. Flertallet i formannskapet gikk for det motsatte, men i etterkant synes jeg saken har blitt veldig godt belyst, særlig gjennom lokalbefolkningens engasjement, sier Re-ordfører Thorvald Hillestad, som mener folkeengasjementet er hovedårsaken til at politikerne har ombestemt seg.

– Saken viser at lokaldemokratiet i Re fungerer slik at det nytter å engasjere seg og si ifra. Det er også veldig fint at vi har politikere som tar signalene og tør å stå fram og si at de snur i en sak, legger han til.

Les også:

Thorvald Hillestad

Re-ordfører Thorvald Hillestad sier at han er glad for at de folkevalgte i Re er i stand til å lytte til folket.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Presset kommuneøkonomi

Kommunestyret vedtok også å starte opp et forprosjekt for å bygge ny ungdomsskole på Revetal.

Rådmannen har foreslått å innføre eiendomsskatt i kommunen, for å sikre en trang kommuneøkonomi og for å kunne bygge den nye ungdomsskolen. Dette blir en egen sak i kommunestyret på nyåret.

Det ble også vedtatt å utrede eiendomsskatt. Hillestad medgir at kommunens økonomi er presset.

– Nå som Ramnes skole skal legges ned, blir det i alle fall ikke mindre nødvendig å innføre eiendomsskatt. Jeg tror nok både fylkesmannen og andre følger litt med på økonomien vår om dagen, sier han.

Les også:

Viktig skole

Lagarhus mener at Ramnes skole er svært viktig for barna i Re.

– Uteområdet på skolen er helt unikt i skolesammenheng. Barna stortrives der, og at barn skal være i aktivitet etterlyses også i politikken på nasjonalt plan. Det er barn i mindre og mindre grad, og da er det veldig viktig at de i alle fall kan være aktive i løpet av skoledagen. I tillegg er Ramnes en veldig god og trygg skole, med passe store klasser.