Normal

PST uenig i kritikk

PST er ikke enig i kritikken fra forfatter Lars Akerhaug, som mener handlingsplanen til Larvik kommune mot radikalisering ikke er god nok.

PST leder i Vestfold, Roy Sandvik

Sjef for PST i Vestfold, Roy Sandvik, er uenig i at handlingsplanen mot radikalisering er for dårlig.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Lars Akerhaug er forfatteren bak boka "En norsk terrorist", som handler om Hassan Dhuhulow fra Larvik som var en mennene bak terrorangrepet på kjøpesenteret Westgate i Nairobi i 2013.

Akerhaug mener handlingsplanen mot radikalisering viser at de som skal jobbe mot dette, ikke kjenner godt nok til miljøet.

– Det er en ganske vag og defensiv handlingsplan. Jeg reagerer på at det omtrent slås fast at det ikke finnes et radikalt islamistisk miljø i Larvik, sier Akerhaug.

– Kan ikke friskmelde noen

PST-sjef i Vestfold, Roy Sandvik mener at Larvik har kommet godt på vei.

Men sier samtidig at de ikke har friskmeldt Larvik for radikale krefter.

– Akerhaug er inne på noe, i den forstand at vi ikke kan friskmelde verken Larvik eller andre kommuner, men Larvik har tatt et godt steg og gjort et bra arbeid.

– At det finnes folk i Larvik med ekstreme tanker og holdninger, det gjør det nok fortsatt, utdyper Sandvik.

Ifølge Akerhaug er det viktige nøkkelpersoner i det radikale islamistiske miljøet i byen. Da blir det galt å fremstille det som man ikke har et problem, mener han.

Sandvik sier PST følger med på det radikale miljøet på internett og samarbeider med lokalt politi. Men om det fortsatt er radikale krefter i moskeen i Larvik vil han ikke uttale seg om.

– Vi ser ikke vekk ifra at vi kan ha elementer av det, mer vil jeg ikke si noe bastant om.

Han mener det er viktig at kommunen har satt struktur på arbeidet, at kompetansen økes og at flere instanser, som for eksempel kommune og politi, drar i samme retning.