NRK Meny
Normal

Presset jente til å sende nakenbilder

Truet med at «nettet ville bli borte».

Bilde av snapchat-ikonet på en mobil

Mannen mottok bildene via Snapchat, et program der bildene som sendes er synlige i opp til 10 sekunder før de forsvinner. Det finnes også måter å lagre bildene på.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Den 19 år gamle mannen fra Larvik var 17 år da han møtte den da 15 år gamle jenta på et nettspill.

Han forklarte i retten at de ble enige om å sende hverandre bilder og at han hadde sendt henne et nakenbilde av seg selv, uten å få et tilbake. Ifølge mannens forklaring hadde jenta ledd av bildet han sendte, og han sa til henne at hun måtte sende ham bilder, hvis ikke ville «nettet bli borte».

Jenta sendte etter hvert noen bilder til han via Snapchat.

Etter noen måneder truet han igjen med «å ta nettet» hennes hvis hun ikke sendte flere bilder. Han sa i retten at han fikk totalt 20 nakenbilder, og at han lagret halvparten. Han sa videre at han også fikk tre filmer som han ikke lagret.

I retten forklarte 19-åringen at han på slutten fikk bilder uten å mase, og at jenta selv ba om å få bilder.

Larvik tingrett.

DØMT: Mannen er i Larvik tingrett dømt for å ha seksualiserte bilder av en jente under 18 år som han fikk tilsendt på Snapchat ved bruk av press.

Foto: Marianne Aakermann / NRK

Fengsel og bot

19-åringen erkjente seg straffskyldig i henhold til tiltalen.

Larvik tingrett kom frem til at 15 dagers betinget fengsel og en bot på 5 000 kroner var en passende straff.

I formildende retning la retten vekt på blant annet at mannen var jevnaldrende med jenta, at han var under 18 år i deler av perioden bildene ble sendt, samt mannens psykiske helsesituasjon.

19-åringens forsvarer Ståle Lund Johansen sier til TV 2 at det ikke er tatt avgjørelse i spørsmålet om saken skal ankes.