NRK Meny
Normal

Postbetjent drakk konjakk på jobb

Sjefen sendte mannen hjem og ba han la bilen stå. Nå er han dømt for fyllekjøring.

Tønsberg tingrett

Saken mot mannen ble behandlet i Tønsberg tingrett.

Foto: NRK

Postbetjenten erkjente straffskyld da rettssaken mot ham startet i Tønsberg tingrett forrige måned. Han forklarte at han hadde begynt på jobb klokken 15.00 den aktuelle dagen, og kjørt bil til jobb.

Han forklarte videre at han begynte å jobbe og at han tok seg et par glass konjakk. Det oppstod en mistanke om at han hadde drukket, og han ble kalt inn på sjefens kontor hvor han tok en alkotest som ga utslag. Han ble bortvist fra arbeidsplassen og bedt om å ta bussen hjem.

Mannen forklarte videre at han gikk til bussholdeplassen, men ombestemte seg og hentet bilen og kjørte den hjem i stedet. Da han kom hjem, fortsatte han å drikke.

Politiet ble varslet

I mellomtiden ble politiet varslet om at han hadde vært beruset på jobb, og at han hadde blitt sett kjørende derfra. Politiet opplyste i retten at de lette etter bilen en stund, før de dro hjem til mannen.

I retten forklarte han at han gikk ut for å flytte bilen sin fordi den stod i veien for konas bil, og at politiet kom da han gjorde dette. Politiet forklarte at de så at motoren på bilen hans var i gang da de kom til stedet, og at han begynte å rygge, men stoppet etter rundt 40 centimeter.

De foretok en promillekontroll av mannen, og det viste seg at han hadde 1,56 i promille. Han ble etter hvert siktet, og innrømmet dette da saken kom opp for retten.

Mannen innrømmet også at han har et alkoholproblem, og sa at han ønsker hjelp i den sammenheng.

Fengsel og bot

Tønsberg tingrett dømte han til 24 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år.

I løpet av prøvetiden må han delta i et rusprogram. Han må også betale en bot på 50 000 kroner og han mister førerkortet i 18 måneder.

Mannen er tidligere dømt for å kjøre i beruset tilstand. Det skjedde i 2006.