Positiv til færre avganger

Fra og med 2020 vil Fjord Line doble sine avganger, mens Color Line bare vil ha ett skip mellom Sandefjord og Strömstad. – Det er positivt, sier konserndirektøren i Color Line.

SuperSpeed1

Fra 2020 blir det endringer for både Color Line og Fjord Line når det gjelder seilingstidene fra Sandefjord. Mens Color Line beholder sin 1000-avgang som tidligere, får Fjord Line doble sine avganger.

Foto: Color Line

Fra 2020 blir det endringer for både Color Line og Fjord Line når det gjelder seilingstidene fra Sandefjord. Mens Color Line beholder sin 1000-avgang som tidligere, får Fjord Line doble sine avganger.

– Vi er stolte og glade for at vi nå kan gi våre kunder enda flere og bedre produkter. Sandefjordsruten har alltid vært viktig for Fjord Line. Nå fortsetter vi veksten, sier Rickard Ternblom, CEO i Fjord Line AS i en pressemelding.

Fornøyd med en avklaring

Fra 2020 vil Color Line bare ha ett skip mellom Sandefjord og Strömstad.

Helge Otto Mathisen

GÅR I GANG: – Vi registrer beslutningen og vi sier at dette er positivt. Vi går i gang med byggingen av dette flotte skipet vårt, sier Helge Otto Mathisen, konserndirektør i Color Line.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

Selskapet var de eneste som søkte om 10-avgangen under Sandefjord kommunens konkurranse om seilingstidene som var gjennomført etter en grundig evaluering med mest vekt på miljøkriteriene.

Helge Otto Mathisen, konserndirektør i Color Line mener at det er veldig positivt at selskapet har fått avgangen:

– Nå har vi endelig fått en avklaring på den viktige 10-avgangen. Nå kan vi starte byggingen av det skipet som vi har kalt Color Hybrid. Det blir et fantastisk flott skip, verdens største hybridskip, sier Mathisen til NRK.

Inntil de nye seilingstidene trer i kraft, kommer selskapet til å fortsette med to skip.

Nytt skip

Rickard Ternblom

FORNØYD: – Vi er stolte og glade for at vi nå kan gi våre kunder enda flere og bedre produkter, sier Rickard Ternblom, CEO i Fjord Line AS.

Foto: Roald Marker / NRK

Fjord Line må skaffe seg enda et skip for å håndtere fire daglige avganger klokka 0700, 0830, 1330 og 1420.

– Vi går nå umiddelbart i gang med å finne et skip hvor utslipp og støy vil være redusert til et minimum. Vi deler Sandefjord kommunes tøffe miljøambisjoner og kommer til å presentere et skip som både passasjerer og kommunens innbyggere vil sette pris på, sier Ternblom.

Det nye skipet vil blant annet tilby mange nye aktiviteter og en bredde i shoppingtilbudet som ikke finnes på markedet i dag.