NRK Meny
Normal

Politimester: – En nødvendig beslutning

Beslutningen om å forlenge bevæpningen av politiet, kom ikke som noen overraskelse på politimesteren i Vestfold.

Bevæpnet politi

BÆRER VÅPEN: Du vil fortsatt kunne se bevæpnet politi i gatene, i første omgang frem til 2. august.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Tirsdag formiddag opplyste justis- og beredskapsminister Anders Anundsen at politiet får forlenget tillatelsen til å bære våpen frem til august.

Christine Fossen

INGEN OVERRASKELSE: Politimester Christine Fossen sier de var forberedt på beslutningen om forlengelse av tillatelsen til bevæpning.

Foto: Politiet

– Det er en nødvendig beslutning ut ifra den trusselvurderingen som er gjeldende. Norge er i en situasjon der beredskapsnivået er høynet, og spesielt politi og forsvar er noe mer utsatt for mulige terrorangrep, sier politimester Christine Fossen i Vestfold politidistrikt.

– Vil antageligvis vedvare i en god stund fremover

Norsk politi har vært midlertidig bevæpnet siden 25. november i fjor. Politiet fikk i april forlenget den midlertidige bevæpningen av politiet i åtte uker, frem til 7. juni. De skal nå være bevæpnet frem til 2. august.

– Vi vil fortsatt være bevæpnet og håndtere det på samme måte som vi har gjort frem til nå, sier Fossen.

– Bør folk forberede seg på at det også blir bevæpning utover 2. august?

– Jeg tror befolkningen må ta innover seg at vi lever i en del av verden hvor trusselbildet har endret seg, og at dette antageligvis vil vedvare i en god stund fremover. Vi må forholde oss til det, og politikerne beslutte om de ønsker at norsk politi skal være bevæpnet eller ikke.