Normal

– Ødelegger selvbildet til dem som tigger

Politimesteren i Vestfold politidistrikt innrømmer at det er en vanskelig sak, men han støtter forslaget om å innføre et tiggeforbud.

tigger

Blir det opp til regjeringen vil kommunene få mulighet til å innføre forbud mot tigging. Forslaget får støtte fra politimesteren i Vestfold. – Men forbudet bør være nasjonalt, mener han.

Foto: Nina Kristiin Vraa / NRK

Regjeringen vil gi kommunene mulighet til å innføre et forbud mot tigging i sin kommune. Forslaget har skapt stor debatt og får krass kritikk, blant andre fra advokatforeningen.

Les også:

Støtter forslaget

Politimester Rune B. Hansen

Politimesteren vil ha et nasjonalt tiggeforbud, for å hindre kommunale forskjeller.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

Politimester Rune Bård Hansen i Vestfold politidistrikt innrømmer at dette er en vanskelig sak, men at han har landet på at et forbud vil være det beste.

– Jeg må nok si at jeg støtter et forbud mot tigging, for i bunn og grunn mener jeg at tiggingen ødelegger selvbildet til dem som tigger. Ved å akseptere tigging bidrar samfunnet til å opprettholde nedverdigelsen av disse menneskene, sier Rune Bård Hansen.

Han mener tigging ikke er løsningen for å løse situasjonen for tiggerne.

– Den sosiale nøden må bekjempes på andre måter enn tigging.

Vil ha nasjonalt forbud

I dag har kommunene kun mulighet til å innføre en registreringsplikt for tiggere, noe flere kommuner har gjort. Dersom kommunene også får mulighet til å innføre et forbud mot tigging i sin kommune, er det flere som har påpekt at det kan bli forskjeller fra kommune til kommune.

Les også:

– Det er veldig uheldig om det blir forskjeller. Blir det forbud i enkelte kommuner, men ikke i andre kommuner, så vil det bli vanskelig og unaturlig å håndheve. Et forbud bør være generelt, hvis det ikke er helt spesielle grunner til at det ikke skal være det.