NRK Meny
Normal

Politimann slått bevisstløs

Politimannen ble skadet fordi en 19-åring syntes bilen han skulle sitte i var for ukomfortabel.

Politibil

En cellebil av denne typen ble for ukomfortabel å sitte ifra Stavanger til Vestfold, mente en innsatt. Han protesterte ved å slå ned en politimann. Illustrasjonsbilde.

Foto: Einar Kleveland / NRK

Tønsberg tingrett har dømt 19-åringen til sju måneder i fengsel. Han må også betale 25.000 kroner i oppreisning til politimannen som ble slått ned.

Fikk hjernerystelse

22. april i år skulle mannen skulle fraktes i en cellebil fra Stavanger til Sem fengsel i Vestfold.

– Da den tiltalte så bilen han skulle transporteres i, satte han seg til motverge og uttalte at han nektet å sitte i bilen under henvisning til at den var svært ukomfortabel, heter det i dommen.

Politimannen skal ha segnet om på bakken og vært bevisstløs i 30 sekunder. Han fikk sterke smerter og et kutt i hodet som følge av slaget. Ambulanse ble tilkalt og politimannen fikk påvist hjernerystelse på sykehuset.

– Han var deretter sykemeldt frem til mai, står det i dommen.

Tidligere domfelt

Den 19 år gamle mannen som slo, er tidligere bøtelagt og domfelt for blant annet ran og vold mot en offentlig tjenestemann. Han har også blitt domfelt for andre voldshandlinger.

Ifølge dommen erkjente 19-åringen seg skyldig. Dette ble sett på som formildende i retten.

I tillegg til at 19-åringen må sone sju måneder bak murene må han betale nesten 26 000 kroner i oppreisning og erstatning til politimannen.