Politifolk drapstruet og angrepet i natt

Hele 15 personer ble bortvist fra utesteder og sentrumsområder i natt. Politiet opplevde både drapstrusler og slag. – Ekstremt mye i helga, sier operasjonsleder.

Skien sentrum

Politifolk på jobb i helgene må håndtere mye fyll og bråk. Her fra Skien sentrum.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

I politiloggen forteller Vestfoldpolitiet om nærmere 20 forhold som dreier seg om fyll og bråk i natt. Mange av meldingene dreier seg om ekkel oppførsel mot politiet selv.

– Politiet har håndtert ekstremt mange episoder med bråk og fyll i helga. Vi er på jobb for å bevare ro og orden, så det er ingen ønskesituasjon for oss å bli angrepet og drapstruet, som vi ble natt til søndag, sier operasjonsleder Arild Alfheim til NRK.no søndag formiddag.

Les også: Politiet i Telemark rykket ut til minst ti fester

Les også: Politiet i Buskerud: - Trist at folk ikke tar hensyn

Mye kvalm i flere byer

Ballet startet allerede tidlig på kvelden, på Vear i Tønsberg. En svensk mann i begynnelsen av 60-åra ble pågrepet etter å ha lagd bråk på privatfest. Da politiet kom til stedet drapstruet han politifolkene, og mannen ble derfor tatt med til arresten.

Utover natten melder politiet om mye fyllebråk, og det er unge menn som er involvert.

Det kommer flest meldinger fra byene Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Horten. Overstadig berusa personer, som ikke klarer å oppføre seg, lager også mye kvalm mot politiet.

– Heldigvis god erfaring

Operasjonsleder Arild Alfheim sier at de fleste som er ute på jobb har god erfaring med å håndtere fulle og kranglete folk.

– Spesielt på sommeren møter vi på veldig mange kranglefanter. Vi har heldigvis litt ekstra bemanning på sommeren, fordi det er så mye folk ute, men likevel hjelper ikke det når det kommer til angrep og uheldige episoder mot politiet.

– Det er kjedelig å bli møtt på den måten vi leser eksempler på i natt, men vi lærer å takle forskjellige situasjoner, sier Alheim.

Her er episodene som er loggført:

 • Tønsberg: Svensk statsborger i begynnelsen av 60-åra pågrepet etter å ha lagd bråk på privatfest. Da politiet kom til stedet drapstruet han politifolkene, og ble tatt med til arresten.
 • Tønsberg, 00.25: Mann i slutten av 20-åra bortvist fra Tønsberg sentrum etter å lagd bråk på et utested.
 • Tønsberg, 00.58: Mann i slutten av 20-åra bortvist fra sentrum etter bråk i beruset tilstand.
 • Tønsberg, 01.19: Mann i begynnelsen av 20-åra fra Tønsberg tatt med til arresten etter å ha kommet tilbake til sentrum. Han ble tidligere på kvelden bortvist.
 • Sandefjord, 01.30: Sandefjordsmann i begynnelsen av 30-åra bortvist etter å ha lagd bråk i beruset tilstand.
 • Tønsberg, 01.29: Svenske i slutten av 20-åra bortvist fra sentrum etter å ha slått en dørvakt.
 • Horten, 00.22: Hortensmann i slutten av 20-åra ville bråke med politiet på stedet og ble tatt med i arresten.
 • Tønsberg, 02.19: Gutt fra Tønsberg tatt med til arresten etter at han ikke ville forlate sentrum.
 • Larvik, 01.59: Larviksmann i slutten av 20-årene tatt med til arresten etter at han nektet å forlate sentrum etter krangel med dørvakt.
 • Tønsberg, 02.42: Mann i begynnelsen av 30-åra fra Nøtterøy bortvist fra sentrum etter bråk på offentlig sted.
 • Stavern, 03.14: Mann i slutten av 20-åra fra Stavern bortvist eter slåssing utenfor utested.
 • Tønsberg, 03.51: Tønsbergmann i slutten av 30-åra tatt med til arresten etter at han nektet å følge politiets ordre om å forlate sentrum. Han hadde tidligere på kvelden hindret politiets arbeid.
 • Tønsberg, 03.25: Tønsbergmann i slutten av 20-åra tatt med til arresten etter å ha forulempet en politimann.
 • Tønsberg, 03.08: Tønsbergmann i begynnelsen av 20-åra tatt med til arresten etter at han nektet å høre på det politiet ba han om å gjøre. Begynte å bråke med politifolk på stedet.
 • Larvik, 03.42: Larvikmann i midten av 20-åra bortvist fra utested etter bråk.

Alle episodene blir anmeldt og etterforsket videre.