Politiet øker bemanningen på sommeren

Politiet er avhengige av sommervikarer. – Om sommeren er det store tilstrømninger av folk, sier stasjonssjef ved Tønsberg politistasjon.

Sommervikarer politiet i Tønsberg

43 vikarer ble tatt inn for å passe gatene i Vestfold i sommer.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Det er helt fantastisk å jobbe i Vestfold politidistrikt på sommeren. Med dette været er det rett og slett en sommeridyll, sier Eirin Smestad Iversen, politibetjent ved Tønsberg stasjon.

Hun kommer rett fra politihøgskolen og forteller at hun var en av 550 søkere til sommerjobb i politiet i Vestfold.

Det ble tatt inn 43 vikarer som skal passe gatene i fylket denne sommeren, og

Eirin Smestad Iversen

Eirin Smestad Iversen har nettopp gått ut fra politihøgskolen og synes det er litt uvant å ikke ha en veileder som passer på henne.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Iversen er en av dem.

Hun sier at det er mange som kommer på ferie på Tjøme og Hvasser og at bemanningen i Vestfold politidistrikt da må økes.

– Og det gir oss en god mulighet til å få en fot inn i yrkeslivet som politi, sier hun.

Krevende tid

Virksomhetsleder i Vestfold og stasjonssjef ved Tønsberg politistasjon, Øystein Holt forteller at politiet øker bemanningen enkelte steder på sommeren og at det er krevende på denne tiden av året.

– Det er store tilstrømninger av folk til Vestfold, og med et høyt aktivitetstilbud på kultursiden så blir det jo krevende, sier Holt.

I Tønsberg har de ifølge Holt tatt inn 12-13 sommervikarer i politiet. Han forteller at det er et behov for vikarene utover høsten også, og at de skal ansette 20 nye stillinger i Sør-Øst politidistrikt til høsten.

– Vi har jo forhåpninger om at det blir fulgt opp med tildeling av nye stillinger. Det er sagt politisk at vi skal opp mot to politi per tusen innbyggere, og da har vi et stykke igjen i Sør-Øst, sier han.

Politivikarer

De to sommervikarene synes det er fint å jobbe i Vestfold om sommeren.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Ikke bekymret

Jøran Helgesen har også fått sommerjobben mange nyutdannede politistudenter drømmer om. Han tror at han fikk sommerjobben fordi det er mange turister som legger turen til fylket.

– Så det er klart at det krever en viss bemanning, sier han. Men han er ikke bekymret for fremtiden som politi.

– Det er klart det har vært en vanskelig situasjon det siste året, men jeg har trua på at det skal ordne seg.