Farevarsel for flere fylker

Tirsdag kveld rykket nødetatene ut til flere trafikkuhell på Østlandet. Også onsdag ventes det lokalt vanskelige kjøreforhold.

En lastebil med henger veltet på E18 ved Liertoppen etter et sammenstøt med to biler. FOTO: Anders Martin Helle (NRK).

En lastebil med henger veltet på E18 ved Liertoppen etter et sammenstøt med to biler tirsdag. FOTO: Anders Martin Helle (NRK).

– Svært glatt. Kjør forsiktig!

Det meldte Sør-Øst politidistrikt på Twitter tirsdag. Også onsdag ventes det lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av snø.

Farevarselet fra Meteorologisk institutt gjelder fra klokken 11 onsdag til klokken 10 torsdag formiddag og for fylkene Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold og Telemark.

Varselet er på gult nivå, som betyr moderat fare.

Våt veibane

– Vi oppfordrer alle til å kjøre på gode dekk og tilpasse farten etter forholdene, sier trafikkoperatør Tonje Halvorsen i Vegtrafikksentralen region Sør til NRK onsdag morgen.

De informerer om trafikken i Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust- og Vest-Agder.

– På kameraene kan vi nå se at det er våt veibane, svart asfalt som er våt, stort sett på hovedveiene. Så kan det være litt slapseføre når man kommer litt utenfor hovedveiene, opplyser Halvorsen videre.

Laster Twitter-innhold

Like før klokken 08.00 onsdag hadde Sør-Øst politidistrikt foreløpig ikke fått inn noen meldinger om trafikkulykker. Kort tid senere meldte de om to trafikkuhell i Drammen.

Først i Gamlebakken, der det ble meldt at en bil og en gående var involvert. Like før klokken 08.30 meldte imidlertid politiet at det var snakk om tre biler som hadde kollidert.

– Det er meget glatt på stedet, og kommunen varsles for å strø, skriver politiet på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Deretter kom melding om en utforkjøring på Gamle Sørlandske på Skoger.

Også politiet ber folk kjøre forsiktig.

– Kjør etter forholdene, sier operasjonsleder Anne Meyer til NRK.

I 11.45-tiden melder politiet om at en bil skal ha sklidd av veien på Tinghaugveien i Ramnes. Ingen personer skal være skadd.

Trafikkuhell i Bærum

Oslo politidistrikt har også rykket ut på et trafikkuhell onsdag morgen. To biler var involvert i et uhell på Åsveien i Bærum, så kolliderte en tredje bil med de to bilene som stod på stedet. Ingen personer ble alvorlig skadd.

Laster Twitter-innhold

Trafikkoperatør Tone Sorken ved Vegtrafikksentralen region Øst opplyser til NRK onsdag morgen at de har mottatt meldinger om at det er glatt på et par mindre veier i deres område, men at hovedveiene ser fine ut.

– Det er stille og rolig hos oss, per nå i hvert fall, sier hun.

Fem trafikkuhell på kort tid tirsdag

Tirsdag ettermiddag var det flere trafikkuhell langs E18 på Østlandet. Operasjonsleder Per Arne Amundsen i Sør-Øst politidistrikt opplyste at det hadde vært uhell fra Sandefjord i sør til Liertoppen i nord.

– Generelt har det ikke vært noen personskader.

Han ramset opp fem trafikkuhell på kort tid tirsdag ettermiddag.

– Det har vært flere uhell på Liertoppen i Buskerud, og en kjedekollisjon på Hortensveien mellom Tønsberg og Horten. Der har fire biler vært involvert.

Bil kjørte ut i Holmestrand

KJØRTE UT: Brannvesenet måtte sikre bilen med stropper før de hjalp to personer ut etter et trafikkuhell i Holmestrand tirsdag.

Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

Saltet begynte å virke

Også Oslo politidistrikt registrerte mange ulykker tirsdag kveld.

– Vi fikk svært mange meldinger mellom klokken 18 og 19 om veldig glatte veier både fra publikum og egne patruljer. Vi har hatt flere små ulykker, men ingen personskader. Nå har det roet seg med telefoner, så det kan indikere at saltingen har begynt å virke, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand til NRK.

En bil snurret på E18 i retning Oslo etter påkjøring fra Asker og endte opp i kollektivfeltet med fronten i feil retning.

I Øst politidistrikt, som dekker Østfold og Akershus øst for Oslo, fikk også operasjonsleder Karianne Knudsen flere meldinger om glatte veier, særlig ned mot svenskegrensen, i Indre Akershus og ved Rælingstunellen.

Laster Twitter-innhold

I Kolstadveien i Askim havnet en bil utfor en skrent og stod i fare for å rase ned skrenten. Politiet stengte veien inntil den ble saltet.

IMG_0870.JPG

KØ: Trafikken stod stille på E18 ved Liertoppen i retning Oslo på grunn av trafikkuhell.

Foto: Marit Sirum-Eikre

Tilpass farten

Trafikkoperatør Tove Sunde ved Vegtrafikksentralen sør, fortalte at de hadde alle mannskaper ute på veien.

Onsdag morgen opplyser Halvorsen at det fortsatt jobbes på veiene.

– Vi gjør hele tiden tiltak der det er behov. Så er det også bilistens ansvar å tilpasse farten. Er man ikke i stand til å kjøre i 80, må man faktisk kjøre saktere selv om 80 er fartsgrensen, sier hun.

Laster Twitter-innhold