NRK Meny
Normal

Plassen satser i Europa

Superbike-mesteren fra Sande i Vestfold kjører full sesong i European Superbike Championship i år.

Ole Bjørn Plassen

Ole Bjørn Plassen i aksjon i Valencia i november 2014. Nå satser han for fullt i European Superbike Championship.

Foto: Agusti Nubiola

I november vant Ole Bjørn Plassen privatcupen i Fim Cev Repsol International championship i Valencia.

– En superprestasjon, sa motorsportkommentator i Eurosport og tidligere toppfører, Rolf Kåre Valderhaug til NRK den gangen.

Prestasjonen var faktisk så god at Plassen ble lagt merke til av flere spanske team, og han fikk flere tilbud på bordet. Nå bekrefter Plassen at han satser for fullt i Superbike-EM kommende sesong, men at han takket nei til tilbudene.

– Klarer vi å spytte inn de pengene vi trenger, tror jeg vi får et mye bedre opplegg på egen hånd, sier Ole Bjørn Plassen til NRK.

Ole Bjørn Plassen

Plassen ble beste privatfører i et prestisjetungt race i Valencia i fjor.

Foto: Agusti Nubiola

Millionbudsjett

Plassen Roadracing Team har et budsjett på én million kroner kommende sesong.

– Det er et stort budsjett som må på plass for å få til denne ambisiøse satsingen og teamet jobber nå hardt for å få på plass de siste brikkene. Teamet beholder flere av de største sponsorene fra 2014, sier teamsjef og bror Tor Erik Plassen.

Plassen og huss

Ole Bjørn Plassen og Fred Huss, sjefen for en av hovedsponsorene.

Foto: Privat

Teamet har signert en avtale med Ducati som innebærer at de får teknisk support, det vil si blant annet sykkeloppsett til forskjellige baner. Noen racehelger får han også support under løpet. Det sparer teamet for merkbare utgifter.

Stabilitet viktigst

Plassen vant syv av ni NM-runder i fjor og ble soleklar norgesmester. Nå møter han et helt annet nivå. Serien han skal kjøre i år er per dags dato den største rekrutteringsserien til VM. Fire av de fem førerne som kom før sandesokningen i Spania i november har fått plass i VM. Serien blir kjørt i Spania, Portugal og Frankrike.

Ole Bjørn Plassen på podiet i Spania

Sandesokning Ole Bjørn Plassen (t.h) ble beste privatfører i det åpne spanske superbike-mesterskapet.

Foto: Agusti Nubiola

– Hvis jeg klarer å være stabil topp ti i hvert fall, og noen helger hvor jeg sniker meg inn topp fem er det helt supert, sier Plassen.

Motorsport er svært populært i sør- og Mellom-Europa og publikumsinteressen er stor. Fra hvert løp blir fire timer sendt live i Spania, Frankrike, Italia, England og Portugal. I andre land vises løpene gratis på internett.