Piratfestivalen setter seil

Alle gode ting er tre for Piratfestivalen, som lokker med asfaltrock i skjærgården.

Jarle Andhøy

PIRAT: Kanskje ikke mye pirat over denne gummibåten, men Andhøy lover piratfest i Tønsberg til helgen.

Foto: Kristine Masdal Aadne / NRK

Primus motor, ishavsskipper Jarle Andøy, lover høy aktivitet og tilbakelent stemning på Støperiet i Tønsberg.

– Piratfestivalen er en samling der vi rendyrker frihet, en folkebevegelse mot fordummende forskriftsvelde og byråkrati, utbasunerer han foran arrangementet som setter seil torsdag.

Bakgårdsrock

Blant scenetrekkplastrene finner vi Backstreet Girls og Joachim Nielsens gamle våpendragere Valentinerne og Valentourettes. Dermed er det duket for urbane toner og rytmer i sommerskjærgården.

– Vi viderefører Jokkes ånd. Tross alt er han en av få norske rockere som rekrutterer nye fans 15 år etter sin død, sier Andøy, men er like kvikk til å nevne piratskolen som venter barna på dagtid.

– Kidsa må også få sitt, og utdannes på sjørøvervis. Ellers blir de sittende foran spillkonsollene sine resten av karrieren, fastslår festivaladmiralen.

Norges Vegas

Det er tredje gangen Andøy inviterer. Etter å ha hatt mindre hell med støyvart naboskap i fødebyen Larvik, mener han å ha funnet en egnet havn lenger nord.

– Ironisk nok fikk vi oppleve byråkratiet på sitt verste på hjemmebane. Da var det bare å kaste loss og navigere til et mer liberalt område og Norges Las Vegas.

Og nå er planen å gå Slottsfjell i næringen?

– På ingen måte. Det er plass til alle, særlig når vi går av stabelen uka før. Dessuten retter vi fokuset mot et publikum over 20 som liker rock'n'roll og reggae, og kjører bevisst mange av de samme artistene hvert år, parerer Andøy, som rapporterer
om strykende forhåndsbillettsalg.

– Rent musikalsk er vi pirater nemlig temmelig konservative og foretrekker låter vi har hørt før.

(©NTB)