Varetektsfengsles i fire uker

Mannen som er siktet etter dødsfall i Sandefjord varetektsfengles i fire uker.

Etterforskere gjør undersøkelser på stedet.

Etterforskere har gjort undersøkelser i Sandefjord i forbindelse med dødsfallet.

Foto: Geir Eriksen

I ettermiddag kom fengslingskjennelsen fra Tønsberg tingrett. Den siktede, en mann i 40-årene, varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud. Mannen må sitte i fullstendig isolasjon de to første ukene.

Politiet i Vestfold etterforsker en voldshendelse som fant sted 27. august i år.

De opplyser at en mann ble funnet i Sandefjord etter en voldshendelse 27. august. Han ble da fraktet til legevakta i Sandefjord, men døde på sykehus noen dager senere.

– Fornærmede døde 02. september. Hvorvidt mannen døde av skader påført ved voldshendelsen 27. august, er under etterforskning, opplyser Vestfold politidistrikt i en pressemelding fredag.

En mann i 40-årene er nå siktet for legemsfornærmelse med døden til følge. Han ble fremstilt for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett fredag klokken 12.00.

– Politiet har begjært fire uker varetektsfengsling. Vi mener det foreligger skjellig grunn til mistanke for at siktede har påført fornærmede legemsfornærmelse med døden til følge, og videre at det foreligger en fare for bevisforspillelse ved at han kan påvirke aktuelle vitner, sier politiadvokat Tale Helgerød til NRK.

Det er ventet at rettens kjennelse vil bli klar i løpet av ettermiddagen.

Saken ble først etterforsket som en legemsfornærmelse, men da mannen døde, endret dette seg.

– Kan det bli aktuelt å utvide siktelsen i saken?

– Ikke på nåværende tidspunkt, sier Helgerød.

Avhør

Hun ønsker ikke å kommentere hva siktede forklarte i avhør torsdag.

Politiadvokaten sier heller ikke noe om hva politiet vet om foranledningen til voldshendelsen i Sandefjord, men opplyser at avdøde og den siktede kjente hverandre fra før. De var ikke i familie. Helgerød opplyser videre at også politiet kjenner til de to fra før.

Saken etterforskes videre, blant annet ved å avhøre vitner. Flere vitner er avhørt allerede, men politiet er interessert i kontakt med folk som kan vite noe om saken.

Siv Hallgren utenfor Tønsberg tingrett.

Advokat Siv Hallgren sier at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Kripos hjelper til med etterforskningen.

– Han er bekymret

Siktedes forsvarer, advokat Siv Hallgren, sier at hennes klient ikke erkjenner straffskyld for det han er siktet for.

– Det er en svært alvorlig siktelse og han er bekymret for det som nå har skjedd. Han ønsket ikke å bli varetektsfengslet, men vi får se hva retten kommer til senere i dag, sier hun til NRK fredag.