Person pågrepet for drapet på Kristin Juel Johannessen

En person er pågrepet etter drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen 5. august 1999. Den pågrepne er den samme som ble dømt, men deretter frikjent, i saken i 2002.

Kristin Juel Johannessen

Kristin Juel Johannessen ble funnet drept i august 1999.

Foto: PRIVAT / NTB scanpix

Kristin Juel Johannessen fra Østre Hedrum utenfor Larvik ble funnet drept 5. august 1999. Den 12 år gamle jenta syklet til en venninne for å bade, men dukket ikke opp og ble funnet drept i et skogholt samme kveld.

Obduksjonsrapporten viste at hun ble kvalt.

Etterforsket tidligere

Mannen som nå er pågrepet etter drapet på 12 år gamle Kristin Juell Johannessen i 1999, skal etter det NRK erfarer være samme mann som ble dømt, men deretter frikjent, i saken i 2002.

Mannen, som nå er i slutten av trettiåra, tar den nye siktelsen med ro, sier forsvareren hans, Søren Øyvind Hellenes.

Den siktedes forsvarer sier til NRK at han ikke har fått vite hva som er bakgrunnen for pågripelsen.

– Han er avslappet i forhold til at han er pågrepet igjen, og tar dette bemerkelsesverdig rolig, sier Hellenes til NRK i 12-tiden.

Hellenes sier den siktede skal avhøres senere i dag.

To siktet

Det har vært to siktede i saken. En mann i 50-årene ble først siktet og senere tiltalt for drapet. Han ble deretter frifunnet og tilkjent 700 000 kroner i erstatning.

Den andre siktede, som var i 20-årene da drapet skjedde, ble siktet og tiltalt for drapet.

Han ble i første rettssak dømt til 12 års ubetinget fengsel på bakgrunn av håranalyser. Dommen ble anket, og han ble frifunnet før ankesaken kom opp og tilkjent 500 000 kroner i erstatning.

Pressekonferanse

Vestfold-politiet er sparsomme med opplysninger torsdag formiddag, men de holder en pressekonferanse klokken 14.00 hvor mer informasjon vil bli kjent.

– Vi vil ikke gi noe mer informasjon utover det som står i pressemeldingen før pressekonferanse klokken 14, sier Anne Malm Monstad kommunikasjonsrådgiver i politiet.

Advokat John Christian Elden er bistandsadvokaten til Kristins foreldre.

– De er veldig lettet over at politiet nå ser ut til å ha fått et gjennombrudd. De håper at dette kan medføre en avslutning på saken, selv om det selvsagt er rettsapparatet som avgjør dette, sier han til NRK.