Normal

Tallene peker nedover

– Det har en naturlig forklaring, sier markedssjefen.

Torp.

NEDGANG: Ved utgangen av august hadde Torp 1 052 526 reisende, mot 1 173 478 på samme tid i fjor, skriver Sandefjords Blad.

Foto: Sandefjord lufthavn Torp

Færre reiser med fly fra Torp Sandefjord lufthavn. I løpet av årets første åtte måneder reiste nesten 11 prosent færre over Torp, skriver Sandefjords Blad.

Så langt er nedgangen på drøye 120 000 passasjerer totalt. Nedgangen på innenlandsflyvningene er på over 20 prosent.

Trakk seg ut

Tine Kleive Mathisen

TØFT MARKED: Trine Kleive-Mathisen sier de hele tiden er dialog med nye selskaper. – Vi jobber aktivt, men det er et tøft marked, sier hun. (arkivbilde)

Foto: Aina Indreiten / NRK

– Det er selvfølgelig aldri hyggelig når tallene peker nedover, men det har en veldig naturlig forklaring, sier markedssjef Trine Kleive-Mathisen til NRK og fortsetter:

– Innenriks har Norwegian fløyet i konkurranse med Widerøe. De har operert i innenriksmarkedet i tre år og trakk seg ut i våres. Så vi har færre seter å selge, og dermed også en markant nedgang.

– Hva tenker dere om utenlandstrafikken?

– Da Norwegian la ned innenriks, trakk de også ut overnattende fly. På den måten mistet vi fem direkteruter til utlandet, forteller Kleive-Mathisen.

Til tross for nedgangen i antall reisende, opplyser markedssjefen at det er færre ledige seter fra Torp nå sammenliknet med fjoråret. Hun forklarer dette med at de har hatt en overkapasitet og ber personer som skal ut å reise, om å bestille billetter tidlig.