NRK Meny
Normal

Parker Scanrope solgt

Parker Scanrope i Tønsberg ble i ettermiddag solgt til den britiske konkurrenten Bridon. Ledelsen mener oppkjøpet gir nye muligheter for bedriften.

scanrope

BEDRE TIDER: Ansatte og ledelse ved Scanrope i Tønsberg ser muligheter etter å ha blitt kjøpt opp av det britiske selskapet Briden.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

– Det har vært et rimelig tøft år med Parker og kjør med nedbemanning og omstrukturering. Akkurat nå er vi lettet over å ha fått en eier som ser trygg og god ut, sier Dan Rugsveen, tillitsvalgt i Scanrope.

Han tror likevel ikke det blir champagnekorker blant de ansatte. Først og fremst er de ansatte lettet over at det blir en framtid i bedriften.

– Men ledelsen disker opp med kake, det er veldig bra, sier han.

Beholder jobbene

Foreløpig ser det ut til at alle de 75 ansatte beholder jobbene i Tønsberg.

ScanRope er en av landets eldste industribedrifter, og har de siste årene vært eid av amerikanske Parker.

– Vi fryktet at Parker var i ferd med å sette kroken på døra som et alternativ, så når Briden kom på banen i høst så øynet vi et håp om vi kunne fortsette å produsere her et par år til, sier Rugsveen.

Matre og Rugsveen

Direktør Tore Matre og tillitsvalgt Dan Rugsveen er lettet over at bedriften er kjøpt opp.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Nye muligheter

Tore Matre, direktør i ScanRope uttrykker optimisme etter at bedriften ble kjøpt opp av en av verdens største produsenter av fortøyningssystemer. Bridon har 1700 ansatte og 11 fabrikker rundt om i verden.

– Det har bare positive sider. Det åpner seg nye muligheter med større marked. Det vil gi synergier på innkjøp, marked og salg, sier han.

Ifølge Matre har Bridon gitt klare signaler om at de vil bygge opp driften i Tønsberg. ScanRope skal også bli «Center of excellence for deep sea mooring».

– Vi vil sannsynligvis få mer å gjøre enn tidligere. Jeg kan ikke love at det blir flere ansatte, men at det blir større aktivitet framover, det er klart, sier han.