NRK Meny
Normal

Overvåker E 18

Politiet følger trafikken på gamle E 18 med argusøyne for å unngå trafikkulykker.

E 18, Sande
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Fredag ble E 18 stengt for all trafikk for å starte arbeidene med Hanekleivtunnelen, som raste sammen i jula. Veien er nå dirigert over på gamle E 18, riksvei 313 gjennom Holmestrand.

At den gamle ulykkesbelastede strekningen på gamle E 18 nå fungerer som europavei, er politiet misfornøyd med. 

Ras Hanekleivtunnelen
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Vil unngå ulykker

- Vi har allerede satt i gang sivil overvåkning av gamle E 18. Et samarbeid mellom Holmestrand politistasjon og Utrykningspolitiet gjør at vi er tilstede nesten hele tiden, sier trafikk- og miljøansvarlig ved Vestfold politidistrikt, Terje Olsen.

Politiet vil gjennomføre både fartskontroller og andre kontroller i perioden frem til sommeren hvor den gamle E 18 igjen er europavei.

- Målet er at vår tilstedeværelse skal hindre at det skjer ulykker her. Det er fem år siden sist veien var europavei og det er en utfordring å avvikle trafikken med så mange kjøretøy, sier Olsen.

70 kilometer i timen 

Åpning ny E 18
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Han er bekymret over at folk ikke avpasser hastigheten.

- Folk er vant med å kjøre i høye hastigheter på den nye veien, men vi håper dette vil gå bra likevel, sier Olsen.  

Fartsgrensen er nå senket til 70 km/t på hele denne strekningen. Det betyr at de tidligere 60-sonene og 80-sonene på veien nå alle er blitt gjort om til 70-sone.

- Vi tror det blir enklere med trafikkavviklingen hvis det er en jevn fartsgrense hele veien, forteller trafikk- og miljøansvarlig ved Vestfold politidistrikt, Terje Olsen.  

Politiet har også bedt Statens vegvesen om å sette opp ulykkesstrekning-skiltene igjen.