NRK Meny
Normal

Overrasket over Stokke-utspill

Ordførerne i Re og Tønsberg stusser over at rådmannen i Stokke ber politikerne se til Sandefjord.

Thorvald Hillestad

Det er fair at Stokke tar et valg, men jeg ble litt overrasket. Nå får vi se hva politikerne går inn for, sier Re-ordfører Thorvald Hillestad.

Foto: NRK

Tidligere denne uka la rådmann Lars Tveit i Stokke fram en anbefaling til politikerne om å satse på Sandefjord som den beste kommunen å slå seg sammen med.

Les også:

God tone for sammenslåing

– Sandefjord kommune fremstår etter min vurdering som det beste alternativet og det blir min anbefaling til politikerne, sa Tveit til NRK.

– Litt underlig

Det er en anbefaling som Re-ordfører Thorvald Hillestad stiller seg noe undrende til. Hans kommune er med i det såkalte 5K-samarbeidet sammen med nettopp Stokke og kommunene Andebu, Hof og Holmestrand.

– Det er kanskje litt underlig at Stokke ikke avventer utredningen om 5K som snart er ferdig.

Hadde ventet Tønsberg

Hillestad peker også på at Stokke har vært i kontakt med de såkalte TNT-kommunene, altså Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme.

– Vi har vel fått signaler om at landkommunene var mindre interessante for Stokke, men jeg hadde forventet at de da hadde valgt Tønsberg. Tyngdepunktet befolkningsmessig i Stokke ligger jo på Vear som grenser til Tønsberg.

Petter Berg.

Tønsberg-ordfører Petter Berg tror ikke siste ord er sagt i debatten om hvilket veivalg Stokke skal ta.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK
– Rådmannen har snudd

Tønsberg-ordfører Petter Berg deler Hillestads vurderinger.

– Jeg er overrasket ja. Det er ikke mange måneder siden Stokke-rådmannen anbefalte ikke å gå til Sandefjord, men å gå videre mot Tønsberg eller 5K-alternativet.

Berg er opptatt av at dette er en beslutning Stokke selv må ta, men han mener at tilhørighet blir et sentralt tema i debatten som skal tas blant Stokkes politikere.

– Jeg tror mange i Stokke vil føle større tilhørighet til Tønsberg enn til Sandefjord. Jeg tror dette kommer til å bli en livlig debatt.