NRK Meny
Normal

Dette er de første kommunene som gjør dette

OSLO (NRK): – Mange kommuner bør nå se til Andebu, Stokke og Sandefjord, sier kommunalministeren.

Bjørn Ole Gleditsch leverer søknaden til kommunalministeren.

HØYTIDELIG: Statsministeren var også til stede under overleveringen. (f.v. Bjarne Sommerstad, Bjørn Ole Gleditsch, Erlend Larsen, Jan Tore Sanner, Erna Solberg)

Foto: Henrik Bøe / NRK

Like før klokken 13.00 fredag overleverte ordførerne i Sandefjord, Andebu og Stokke søknaden om kommunesammenslåing til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Det var en høytidelig overlevering i departementlokalene i Oslo ettersom dette er de første kommunene som vedtar sammenslåing i den varslede kommunereformen.

Får skryt

Torsdag ble det fattet et endelig vedtak under et felles kommunestyremøte i Sandefjord. SAS (Sandefjord, Andebu og Stokke) er de første kommunene som slår seg sammen.

Sanner skryter av arbeidet som er gjort.

– Jeg tror det er mange kommuner som nå bør se til Andebu, Stokke og Sandefjord, og se hvordan de har ledet prosessen på en veldig god måte for sine innbyggere, sier han til NRK.

Sanner mener også at det er mange fordeler med å komme raskt i gang med en slik prosess.

– Nå kan disse tre kommunene starte arbeidet med å lage én kommune som blir god for innbyggerne. Vi kommer til å behandle denne søknaden allerede i april, og det betyr at vi nå kan se fremover og starte jobben med å lage en ny kommune for innbyggerne.