Opplevde orkanen i Texas. Nå venter de på orkanen i Florida

Vestfoldingene har søkt tilflukt i et hus med nytt orkansikret tak.

Holmestrandpar i Florida

VENTER: Svein Erik Jansen, Mona Ingebretsen Jansen, Marianne Walle og Geir Walle venter på orkanen Irma som trolig treffer Florida i helgen.

Foto: Privat

Mona Ingebretsen Jansen og hennes mann Svein Erik Jansen er på ferie i Florida. Paret fra Holmestrand kom til Fort Lauderdale fredag for en uke siden.

– Vi hørte at det var en orkan på vei, men trodde ikke det skulle bli så ille, forteller Mona Ingebretsen Jansen.

Ekteparet bodde på et lite hotell ved stranden da amerikanske myndigheter sendte ut evakueringsvarsel. Fra hotellet fikk de et brev der det sto at de kunne dra til et av evakueringssentrene, eller bli på hotellet.

– Det er frivillig å evakuere, men da vi fikk tilbud om å komme over til noen bekjente av oss fra Holmestrand reiste vi til dem i stedet, forteller Jansen.

Orkansikret

Marianne og Geir Walle har hus på Marco Island på østkysten av Miami og bor delvis i Norge og delvis i Florida og tilbød Jansen-paret husly under orkanen.

– Vi kjenner dem litt fra før og tenkte at det var tryggere hos oss på østkysten, enn på vestkysten der de var, så vi kjørte og hentet dem i går, forteller Marianne Walle.

Huset deres har nye sikre vinduer og nytt orkansikret tak. Da taket ble montert reiste de og besøkte noen venner i Houston i Texas og fikk med seg orkanen Harvey der.

– Vi merket ikke så mye til vinden, men fikk vannet helt opptil døra og ble innesperret i ti dager. Det gikk bra med oss, men vi så mange som måtte evakueres i båter, forteller Walle.

– Heldigvis var de vi bodde hos godt utstyrt med gass, mat og vann, men vi var glad da vi kunne dra derfra.

– Er nervepirrende

De to holmestrandparene forbereder seg nå på at monsterorkanen skal komme og har båret inn alt av utemøbler og løse gjenstander.

Orkanen Irma er ventet å nå over området sent lørdag, eller natt til søndag.

– Jeg har aldri opplevd en orkan før, så det er litt spesielt å få to så nært på kort tid, sier Marianne Walle.

Også gjestene deres opplever situasjonen som dramatisk.

– Vi får mange telefoner fra de hjemme som er bekymret og selv går jeg rundt med en klump i magen. Det er ganske nervepirrende, forteller Jansen.