NRK Meny
Normal

Ønsket å drepe statsråd

Et Vigrid-medlem fra Larvik, skal ha sagt til sin psykolog at han var villig til å drepe justisminister Knut Storberget.

I følge VG gikk mannen i terapi hos en psykolog, og det var der han skal ha sagt at han følte seg så trakassert av politiet at han var villig til å drepe justisministeren.

Psykologen oppfattet dette som så alarmerende at han varslet politiet.

Politiet pågrep 25 åringen i huset hans i Larvik mandag, og han vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Siktet for drapstrusler

Mannen er siktet for drapstrusler, deriblant mot justisministeren, skriver avisen. Ingen ved Vestfold politidistrikt ønsker å kommentere saken.

Mannens forsvarer, advokat Rune Selbo, sier at hans klient nekter straffskyld. Og at 25-åringen hevder å ha blitt trakassert av politiet fordi det er tredje gang han har blitt pågrepet de siste tre ukene.

Justisminister Knut Storberget ønsker ikke å kommentere saken til VG.

Helsetilsynet sier at helsepersonell har plikt til å varsle politiet for å avverge visse straffbare handlinger. I enkelte slike tilfeller kan taushetsplikten settes til side.

Mistet jobben

Mannen sto i fjor åpent frem på TV2 som sympatisør av den rasistiske organisasjonen Vigrid. Han mistet da jobben som selger. 25-åringen gikk til rettssak og vant frem med at han var usakelig oppsagt.

Mannens arbeidsgiver har anket dommen.