NRK Meny
Normal

Lei av forlatte båter

Hvis du har forlatt båten din på en kommunal strand eller et friområde i Sandefjord, kan det være på tide å ta affære. Kommunen vil nemlig problemet til livs med nye retningslinjer.

Dumpede båter på Vallø båthavn

FORLATTE BÅTER: 5 000 båter blir årlig dumpet i Norge, og bare 20 prosent av båteierne tar seg bryet med å gjenvinne båtene sine. (illustrasjonsbilde/Tønsberg)

Foto: Linn Løkken/NRK

Tirsdag behandler Kultur- og fritidsutvalget et forslag som blant annet går ut på å merke båtene med lapper med en frist for fjerning.

Det er rådmannen i Sandefjord kommune som har kommet med forslaget, som nå får støtte fra politikerne.

– Vi ønsker ikke å ha båter og biler som ingen eier rundt i nærmiljøene våre. Vi ønsker at Sandefjord skal være en pen og ren by, sier leder i Kultur- og fritidsutvalget, Kristin Flåtten fra Høyre.

Politiet kan overta båten

Rådmannens forslag går ut på å merke farkostene som har blitt liggende med en lapp og frist for fjerning. Båter som ikke er borte når fristen har gått ut, legges på en sentral for mellomlagring.

Melder ikke eieren seg innen ett år, overtar politiet båten.

Flåtten mener hennes parti vil lande på et ja til rådmannens utspill under gruppemøtet tirsdag kveld. Det samme sier medlem av Kultur- og fritidsutvalget, Roar Gunnufsen fra Arbeiderpartiet.

– Jeg tror dette går gjennom, sier han.

– Man får nok ikke ryddet alle friområdene på en gang, men man kan gå litt forsiktig frem for det ligger mange båter strødd rundt, fortsetter han.