NRK Meny
Normal

Olaf Tufte fortsetter karrieren

Olaf Tufte (32) fortsetter karrieren- denne gang i dobbeltsculler.

Olaf Tufte
Foto: Heiko Junge/Scanpix og Chuck Burton/AP

Etter lørdagens NM-finale på Årungen slapp Tufte nyheten. I strålende høstvær kom han med ordene som gleder mange: -Jeg fortsetter.

SE VIDEO: Olaf Tufte tar gull i roing

LES: - Helt ubeskrivelig

Tufte trenger penger

Jubelmottakelse for gullgutten

Tufte har blitt 31 år gammel og har vunnet to gullmedaljer i OL, men han er klar på en ting:

- Jeg fortsetter fordi jeg kan bli bedre. Jeg går for nye personlige rekorder, og er fortsatt svært lysten på å satse, minst like stor lyst som før, sier Tufte til NRK.

Team Tufte

Lederen for Roforbundet, Rolf Thorsen, er veldig glad for at Tufte fortsetter.

- Han brøyter vei for den yngre garde, og er dermed veldig viktig, sier han til NRK.

Team Tufte består av en gruppe yngre roere og Tufte selv, som skal ha hovedbase i Horten, Årungen og på toppidrettssenteret.

De skal trene vanvittig hardt, men satsingen skal ikke gå på bekostning av skole eller studier.

Teamet er integrert i satsingen til Norges Roforbund. Tuftes trener Tore Øvrebø blir med videre, men det er ikke sikekrt hvilken rolle han skal ha i fremtiden.

Hovedpersonen selv er svært tilfreds med at sponsorene har vært så flinke i satsingen.

OL-gull

Olaf Tufte slo til med en kjempeinnspurt og forsvarte OL-gullet fra Aten da han vant rofinalen i singelsculler for menn I OL i Bejing i august.

- Dette er noe av det største jeg har vært med på. Akkurat nå føles det ut som om det aller største jeg har opplevd, strålte Tufte til NRK kun minutter etter at gullet var sikret.

(NB:Artikkelen fortsetter under bildet)

Olaf Tufte

Olaf Tufte strålte etter å ha kapret gullet i OL i Bejing.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Mange meritter

Tufte har vunnet tre olympiske medaljer, to gull og en sølv. Sølvet tok han i dobbeltsculler sammen med sin makker Fredrik Bekken i Sydney i 2000. I 2004 i Athen vant han OL-gull i singlesculler.

Han har også vunnet verdensmesterskapet i singlesculler i Luzern i 2001 og i Milano i 2003. Tufte har to VM-sølv samt to VM-bronse.

I 2001 ble han tildelt Aftenpostens Gullmedalje, og Sportsjournalistenes statuett som «Årets idrettsnavn».

Bjørn Inge Pettersen, Tuftes trener de seneste fire årene, fikk ikke bli med ham som akkreditert trener til sommer-OL 2008 i Beijing. Derfor trakk han seg 24. juni 2008. Olaf Tufte forsvarte sin gullmedalje fra OL i 2004 ved Roing under Sommer-OL 2008 i singelsculler 2000 meter på tiden 6.59,83.

Olaf Tufte
Foto: FRED DUFOUR / AFP

Trengte sponorer

Jakten på sponsorer og familiens velvilje var det som skulle avgjøre om Tufte fra Horten ville satse i fire nye år fram mot OL i London i 2012.

- Det er ingen som har ringt meg ennå. Kanskje jeg burde legge ut kontonummeret mitt et sted, sa ha til NRK etter OL-triumfen i Bejing i august.

Og nå fortsetter Tufte frem mot OL i London i 2012.