En hund etter båtliv

Ludvig (5) elsker å være med på båtur. Og i likhet med sine tobente bestevenner, har han også på seg redningsvest. – Det er lurt, mener Redningsselskapet.

Ludvig koser seg ombord i båten og har selvfølgelig redningsvest

Ludvig koser seg ombord i båten, og har selvfølgelig redningsvest på seg.

Foto: Privat

Familien Liland Pedersen er mye ute i båt, og de to hundene Ludvig og Dina (14) er stort sett med. Dina er blitt en eldre dame, og er ikke så glad i å bade. Femåringen Ludvig derimot, elsker å svømme.

Både Ludvig og Dina er av rasen strihåret dachs, som er mye brukt som jakthunder. Og jaktinstinktet lar seg ikke stoppe av at de er på vannet.

– Vi merker det spesielt med Ludvig. Han sitter foran i båten og speider og kan finne på å hoppe ut i moderat fart hvis han ser en fisk for eksempel, sier matmor Brita Liland Pedersen.

Da må familien snu båten rundt og fiske opp Ludvig med båtshaken.

– Det er jo en av grunnene til at redningsvesten er så grei, det er lett å få ham ombord igjen, sier Liland Pedersen som mener alle hunder i båt bør ha redningsvest.

Smart med vest

Karl Fredrik Lindman i Redningsselskapet

Karl Fredrik Lindman ser at stadig flere har redningsvest til hundene sine.

Foto: Marianne Aakermann / NRK

Redningsselskapet er veldig klar på at tobente må bruke vest i båt - men er de like klare når det gjelder våre firbente venner?

– Vi ser jo at mange som har med seg hunden i båt, har redningsvest til hunden. Det er veldig positivt, sier Karl Fredrik Lindman i Redningsselskapet i Vestfold.

Lindman har inntrykk av at hunde- og båteiere tenker minst like mye på sikkerheten til hunden om bord, som sin egen. Fra kontoret på brygga i Tønsberg har Lindman god oversikt over båtturistene som legger til gjennom sommeren.

– Det er jo hunder i nesten annenhver båt bortover her, og de fleste har vest. Og det er lurt, for det er ikke sikkert det er så lett å få hunden opp i båten igjen uten vest. Er rekka høy, kan det være vanskelig å få løftet hunden opp, sier Lindman.

Blir slitne

Signar Idland med hunden Konrad

Signar Idland og hunden Konrad på brygga i Tønsberg. Begge bruker vest i båt.

Foto: Marianne Aakermann / NRK

Signar Idland er på tur med hunden Konrad på brygga i Tønsberg denne dagen. De er titt og ofte på båttur, og da har Konrad på seg vest.

– Han er glad i å sitte helt foran og se utover når vi er på tur med båten. Han er ikke så glad i bade, men faller han i vannet, så vet vi at vi får tak i ham. I tillegg så er det jo et fint hjelpemiddel for dem, for selvom hunder kan svømme, så er det jo grenser for hvor langt de orker å svømme, sier Idland.