NRK Meny
Normal

Og navnet blir Færder

Da er det klart – det nye kommunenavnet for Tjøme og Nøtterøy blir Færder.

Et flertall av innbyggerne i Tjøme og Nøtterøy mener at Færder er det beste navnet på den nye kommunen. Og slik blir det.

Det ble aldri noe av den såkalte TNT-sammenslåingen, altså en kommune bestående av Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme. I alle fall ikke i denne omgang. Men de to sistnevnte fant raskt tonen og ble enige i hvert sitt kommunestyre om at de skulle samle kreftene i en kommune.

I tillegg til mye annet som forhandlingsutvalget skal ha på plass før sammenslåing er navn på den nye kommunen . Mange kreative forslag har kommet inn – og på sosiale medier har vi funnet forslag som Øyene, Vestfjorden, Færderøya og Tjømenøtta ...

Færder eller Tjøme-Nøtterøy?

To alternativer ble blinket ut, og nylig fikk Norfakta Markedsanalyse oppgaven å gjennomføre en meningsmåling for å høre hvilket alternativ innbyggerne vil ha. De to alternativene var Færder kommune og Tjøme-Nøtterøy kommune.

I ettermiddag var forhandlingsutvalget samlet på Verdens Ende. Der ble resultatet av meningsmålingen lagt fram, og forhandlingsutvalget landet altså på at det nye kommunenavnet blir Færder.

Færder fyr

Færder er et godt navn å profilere, mener forhandlingsutvalget for sammenslåingen av Tjøme og Nøtterøy.

Foto: Arne Marthinsen / NRK