NRK Meny
Normal

Innbyggerlista størst - igjen

Innbyggerlista i Stokke er fremdeles det største partiet på en ny meningsmåling. Bare dager før valget nekter de likevel fortsatt å avsløre hvem de ser som mulige samarbeidspartnere.

Innbyggerlista i Stokke

I LEDERPOSISJON: Høyre og Arbeiderpartiet får

Foto: Innbyggerlista / Privat

Valglogo

Med 24 prosents oppslutning i en fersk meningsmåling er det igjen Innbyggerlista som tar seieren i Stokke kommune.

– Vi er fortsatt ydmyke overfor meningsmålinger, men det er klart det er hyggelig at det er den tredje målingen som gir oss over tjue prosent, sier Innbyggerlistas førstekandidat, Anders Larsen.

Han forteller at de innad i partiet lenge har snakket om hvor mange som kan komme inn i kommunestyret, men at det ikke handler om politiske karriereambisjoner.

– Vi jobber for vår sak og nærdemokratiet, sier Larsen.

God valgkamp

Ordfører i Stokke kommune, Erlend Larsen.

Høyre-ordfører Erlend Larsen er klar for nye samarbeidskonstellasjoner.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– De har kandidater som er kjente i lokalmiljøet som naturlig trekker ganske mange stemmer, sier Høyre-ordfører Erlend Larsen.

Han mener Innbyggerlista har vært gode i valgkampen, og skulle de få mange mandater i kommunestyret, vil det få det få en betydning i forhold til de tradisjonelle partiene i henhold til Høyre-ordføreren.

– Det vil føre til samarbeidskonstellasjoner man ikke har sett tidligere, og det er sikkert bra, sier Erlend Larsen.

Holder tett om samarbeidspartnere

Selv om Høyre-ordføreren er åpen for nye samarbeid, vil ikke Anders Larsen si noe om hvem Innbyggerlista ser for seg å jobbe nært med.

– Vi har stått på det i hele valgkampen at vi skal samarbeide med dem som har bidratt mest til vår sak, og det skal vi gjøre også etter valget, sier Larsen.