Kjemper om videre eliteseriespill

Søndag kommer skjebnetimen for Nøtterøy håndball når de møter Viking i kvalikkampen for å beholde plassen i eliteserien.

Johnny Jensen er svært lysten på VM-spill
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

– Det blir jo alltid vanskelige og tøffe kamper, sier spillende trener for Nøtterøy håndball Johnny Jensen.

Seriespillet i håndballen er over. Falk Horten er ett av to lag som rykker direkte ned fra eliteserien i håndball for menn. Nøtterøy endte tredje sist, og må dermed ut i kvalifisering for å beholde plassen i eliten.

Søndag spilles den første av to kvalifiseringskamper mot Viking. Det er først bortekamp i Stavanger, før lagene møtes på Nøtterøy, onsdag 9. april.

Johnny Jensen er trygg på at Nøtterøy blir i eliteserien

Vi har en god sjanse til å slå dem, det skulle bare mangle, sier nøtterøytreneren.

Fordel å spille på hjemmebane

Jensen ser det som en fordel at den siste kvalifiseringskampen spilles på hjemmebane.

– Det er en trygghet å spille siste kampen på hjemmebane. Hvis kampen på bortebane blir ekstremt jevn, så er det en fordel å ha en hjemmekamp å rette oppe feilene våre på.

Nøtterøytreneren håper spillerne vil gjøre en god første kamp slik at de kan slippe seg løs på hjemmebane.

– Selvfølgelig er det moro å vinne første kampen med mange mål, slik at vi kan slippe oss skikkelig løs på hjemmebane. Spiller vi sånn som vi har gjort i det siste så tror jeg vi kan vinne med 5–6 mål, og det er veldig bra.

Ikke i tankene å tape

Jensen sier det ikke ligger i tankene deres å tape kampen mot Viking søndag førstkommende.

– Viking er ikke er lag som pleier å tape med mange mål, men det har jo vist seg at de har tapt mot flere lag i førstedivisjon. Vi mener selv vi er bedre enn lagene som spiller i førstedivisjon, så det ligger ikke i våre tanker å tape kampene.

Dersom Nøtterøys herrer beholder sin plass i eliteserien mener Jensen at de må sette seg ned å evaluere lagets innsats så langt i år.

Jeg er bare interessert i å jobbe med spillere som har 150 prosent lyst til å komme på trening hver dag og yte maks i våre kamper. Det er jo en del kontrakter som går ut, så vi får se.