Norsk Tipping advarer mot svindelforsøk

Norsk Tipping opplyser at noen forsøker å skaffe seg penger ved å utgi seg for å være direktøren i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid, på sosiale medier.

Norsk Tipping (Illustrasjonsbilde)

Norsk Tipping har anmeldt svindelforsøket. (illustrasjonsbilde)

Foto: NRK

Vedkommende bruker en falsk Facebook-profil for å komme i kontakt med uskyldige ofre. Det går ut meldinger om premier til enkeltpersoner, og mottakerne blir bedt om å betale et gebyr til en gitt konto, skriver Norsk Tipping på sin nettside.

Torbjørn Almlid

Norsk Tipping-direktør Torbjørn Almlid håper svindleren blir stoppet så fort som mulig. (arkivbilde)

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det er veldig ubehagelig, og må stoppes så fort som mulig. Vi har fått Facebook til å ta ned de første variantene, men det kommer nye varianter hver gang, sier Torbjørn Almlid til NRK.

De advarer nå folk mot å svare på disse henvendelsene.

– Ingen vinnere i Norsk Tipping må betale gebyrer eller andre avgifter for å motta berettiget premie, heter det i pressemeldingen.

– Alvorlig

Facebook er varslet og har slettet noen av de falske kontoene, men personen eller personene bak, er ikke identifisert. Saken er politianmeldt.

– Vi ser svært alvorlig på at noen misbruker Norsk Tippings merkevarer og en av våre ansatte i den hensikt å svindle til seg penger. Vi anmoder personer som blir forsøkt svindlet, om å melde ifra til vårt Kundeservice, sier sikkerhetssjef Trond Laupstad i Norsk Tipping.