NRK Meny
Normal

– Redd for at det har skjedd noe alvorlig

Steinar Bergh (29) har vært savnet i Stockholm siden natt til lørdag. Familien er svært bekymret for hva som kan ha skjedd.

Bilder av savnede Steinar Bergh.

FORSVANT: Natt til lørdag forsvant Steinar Bergh sporløst fra Stockholm sentrum. (bildene er brukt etter tillatelse fra familien)

Foto: Bildemontasje/Privat

29-åringen kommer fra Siljan i Telemark, men bor i Tønsberg. Han var i Stockholm sammen med kolleger, og etter en tur ut på byen fredag, gikk de hjem til leiligheten de bodde i.

– Steinar var ikke klar for å legge seg og gikk ut igjen alene, sier søsteren Jannik Bergh.

Broren har diabetes type 1, og familien er svært bekymret.

– Det har gått lang tid, og vi er veldig redde for at det har skjedd noe alvorlig. Vi har ikke hørt noe fra ham siden lørdag, og hadde han hatt mulighet til å ta kontakt, hadde han gjort det, sier søsteren til NRK onsdag formiddag.

Hun og storebroren, samt fire andre familiemedlemmer og venner av Steinar er i Stockholm og deltar i letearbeidet. Hun forteller om et godt samarbeid med politiet, og den frivillige organisasjonen Missing People.

– Tar en dag av gangen

Ifølge Aftonbladet ble 29-åringen sist sett klokken 01.45 natt til lørdag, og svensk politi har sendt ut en savnetmelding og ber om tips fra publikum.

– Vi snakker med politiet her minst to ganger om dagen, Missing People har arrangert leteaksjoner og politiet leter på alle spor de får, sier Jannik Bergh.

– Vi tar en dag av gangen. Vi går rundt og viser bilder og spør. Vi har sendt bilder og informasjon til alt av utsteder og puber i Stockholm, fortsetter hun.

Krimsjefen ved Tønsberg politistasjon, Knut Erik Ågrav, sier de fikk melding om forsvinningen klokken 11.00 den 25. januar. I tiden etter har politiet ved Vestfold politidistrikt vært i kontakt med svensk politi.

– De har sjekket sykehus, telefon og bankkort, men har foreløpig ikke lykkes i å finne noen opplysninger om han, sier Ågrav til NRK.