Avviser Sandefjords klage – Ikke omkamp mot Tromsø

Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding fredag ettermiddag. Dermed blir 1-1-resultatet stående. – Skuffende, sier daglig leder i Sandefjord Fotball.

Sellin

SITUASJONEN: Jean Alassane Mendy (foran keeper) skyter og Kjell Rune Sellin styrer ballen i mål fra bakre stolpe. Tromsø-kaptein Simen Wangberg er bakerste Tromsø-forsvarer til venstre i feltet.

Foto: TV 2

Sandefjord la inn protest etter at et mål ble annullert i bunnoppgjøret sist søndag.

Sandefjord så ut til å ha fått en viktig 2-0-scoring i bunnoppgjøret da dommerteamet plutselig gjorde helomvending før Tromsøs avspark. Dommer Ola Hobber Nilsen diskuterte først med linjedommeren før målet ble annullert på grunn av offside.

Daglig leder i Sandefjord Fotball, Per Ketil Berg sier avgjørelsen fra NFF er skuffende.

Vi er skuffa over at utfallet ble sånn, sier Berg til NRK fredag ettermiddag.

Vi mente at det var et særskilt grunnlag rundt den spesielle situasjonen, hvor forhold som fair play var viktig å få belyst. Derfor valgte vi å sende inn en protest, sier han videre.

Klagen kom for sent

Mandag mottok Norges Fotballforbund (NFF) en klage fra Sandefjord fotball. Klubben ønsket i utgangspunktet at de enten fikk målet og at de dermed vant kampen, eller å starte kampen igjen på 2–0 til Sandefjord, og spille ferdig. Senere har det blitt klart at det mest sannsynlige var at kampen i så fall måtte spilles helt på nytt.

Protesten avvises på formelt grunnlag ved at tidsfristen for varsling om protest ikke er overholdt og kampresultatet opprettholdes, heter det i en pressemelding fra NFF fredag ettermiddag.

Per Ketil Berg

SKUFFA: Daglig leder i Sandefjord, Per Ketil Berg, sier de er skuffa over resultatet.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Det står også at:

«Utvalget har under noe tvil funnet at det ikke foreligger et slikt særlig tilfelle som krevet i reaksjonsreglementet. Det vises til at det foreligger et klart brudd på kravet ved at protest ikke formelt er varslet i tide. »

Som forventet

Sportssjef i Tromsø, Svein Morten Johansen sier resultatet var forventet.

Vi hadde selvfølgelig et lite håp å få spille kampen om igjen, for vi hadde lyst til å prestere bedre enn vi gjorde. Avgjørelsen kom allikevel som forventet.

Det er ganske strenge krav etter reaksjonsreglementet for fristoverholdelse, og etter reglementet så er protesten fra Sandefjord kommet for sent.

Det sier nestleder i doms- og sanksjonsutvalget, Øyvind Skaara. Han sier kapteinen på Sandefjord skulle ha varslet om en kommende protest innen dommeren hadde forlatt banen.

Øyvind Skaara

TIDSFRIST: Øyvind Skaara i doms- og sanksjonsutvalget sier kravene om tidsfrist er strenge.

Foto: PRIVAT

– Jeg ser at det kan virke rigid, men det er slik regelverket er utformet.

Måtte rekke flyet

Protesten skulle ifølge forbundet vært varslet rett etter kampen og før dommeren gikk av banen. Sandefjordtrener Lars Bohinen var i dialog med dommeren etter kampen, men varslet ikke da om protest ifølge dommeren.

Sandefjord har ifølge NFFs pressemelding forklart at grunnen til at det ikke ble gitt noen formel protest var blant annet tidspresset med flyavgangen laget skulle rekke etter kampen.

Berg synes det er rart at fotballforbundet ikke har forståelse for tidspresset.

Det er et tidspress rundt dette her, og det koker litt. Vi synes det er rart at vi ikke har fått forståelse for det, men samtidig er saken det viktigste for oss.

Hva gjør dere videre?

Nå har vi 24 timer på oss til å bestemme oss for om vi ønsker å anke. De timene vil vi bruke internt, og se nærmere på hva vi skal gjøre, sier Berg.

Sportssjefen i Tromsø, sier en eventuell klage er en sak mellom Sandefjord og NFF.

Vi har sagt at vi ønsker å spille kampen på nytt, men for vår del er saken nå ute av verden, sier Johansen.