– Oppdaget brannen på vei hjem fra fest

Mannen som er siktet for drap etter at Anders Kalmo (37) fra Drammen ble funnet død ved et brennende uthus i Holmestrand fredag morgen, nekter kjennskap til det politiet mener er et drap. – Han oppdaget brannen ved en tilfeldighet, sier forsvareren.

Uthus i brann i Holmestrand

Mannen i grå joggedress (innringet) var den første som varslet brannvesenet om brannen i Hvittingfossveien. Like etter ble det funnet en død mann i området, og samme mann som oppdaget brannen ble siktet for drap.

Foto: Stener Kalberg/Xtremfoto

Mannen, som er 26 år gammel og fra Holmestrand, er siktet for drap etter at en mann ble funnet død i Hvittingfossveien i Holmestrand fredag morgen.

Død mann funnet i Holmestrand

Politiet fikk i går bistand fra Kripos.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Vestfold politidistrikt skriver i en pressemelding lørdag at den avdøde er 37 år gamle Anders Kamo fra Drammen.

Brannvesen og politi ble først varslet om en brann i et uthus ved Hvittingfossveien klokken 05.45 fredag morgen. Like etter brannmeldingen ble politiet varslet om funn av en livløs person i samme område.

– Politiet rykket ut og fant en mann i nærheten av brannstedet. Denne mannen ble sendt til sykehuset i Tønsberg for medisinsk kontroll. Han hadde noen små skader på seg, og klaget over pusteproblemer, sier politiadvokat i Vestfold politidistrikt Jan Helge Palm.

Det er denne mannen som nå er siktet for drapet. Advokat Knut Erik Storlykken Søvik sier hans klient var i området ved en tilfeldighet.

– Han var på vei hjem fra en fest, og så ved en tilfeldighet røyk fra stedet der brannen startet. Han ringte da brannvesenet, sier Søvik.

Lørdag opplyser politiadvokat Jan Helge Palm at 26-åringen er siktet for forsettelig drap, og at politiet vil begjære varetektsfengsling i neste uke.

Vil hjelpe politiet

Advokaten forteller videre at den siktede ikke visste noen ting om den døde mannen som lå i nærheten.

– Han nekter straffskyld, og sier at han ikke visste at det lå en død mann i nærheten.

Søvik forteller at hans klient er interessert i å hjelpe politiet i å oppklare saken, og at han i går avga frivillig forklaring. Mannen sitter fortsatt i politiets varetekt.

– Han skulle i utgangspunktet bare kjøres til en helsesjekk, sier politiadvokat Jan Helge Palm.

Politiet fattet imidlertid fort mistanke til mannen, og etter kort tid besluttet de å sikte mannen for drap. Den mistenkte er en kjenning av politiet og tidligere straffedømt.

Kripos i Holmestrand etter dødsfall

Politiet i Vestfold og Kripos gjorde i går tekniske undersøkelser der mannen ble funnet død.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Omfattende skader

NRK skrev i går om Per Knut Olsen (72), som var den første som skjønte at mannen som ble funnet i grøfta ved det brennende uthuset, var død.

Turgåeren forteller om stygge skader på mannen som lå blodig i veikanten. Det var ytre tegn til vold, og mye tyder på at det har blitt brukt kniv.

– Han hadde store skader i mageregionen. Det var også blod i området rundt, sier 72-åringen.

Politiet er tause

Politiet sier at de av etterforskningsmessige hensyn ikke si noe om skader på den avdøde.

– Ut fra omstendigheter rundt funnet av avdøde, så har politiet besluttet å iverksette drapsetterforskning, sier politiadvokat Jan Helge Palm.

Den drepte mannen ble fredag ettermiddag sendt til Oslo for obduksjon, og foreløpig obduksjonsrapport skal foreligge senest mandag.

Død mann funnet i Holmestrand

Politiet i Vestfold sperret av et område i Holmestrand (svingen som går midt i bildet) etter funnet av mannen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.