NRK Meny
Normal

Navarsete i Hanekleivtunnelen

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete har i dag vært på befaring i Hanekleivtunmelen. -Skremmende å se raset, sier hun.

Foto: John Andre Samuelsen / NRK

Samferdselsministeren sier departementet i dag har nedsatt en ekspertgruppe som skal gi en fyldig rapport om alle forhold rundt byggingen, sikringen og raset i Hanekleivtunnelen. Gruppen har frist til 15. februar med å levere rapporten.  

 

 

Skremmende

Samferdselsministeren fikk i ettermiddag se selve rasstedet inne i tunnelen. Hun sier hun selvsagt er glad for at det ser ut til at ingen mennesker ble skadet. Raset er ennå ikke ryddet. Hun sier det er skremmende å se hvilke krefter som settes i sving når det braker løs som dette.

- Dette gjør inntrykk, sier Liv Signe Navarsete.

Vil ikke spekulere

Samferdselsministeren ønsker ikke å spekulere i om den påståtte mangelfulle sikringen kan få konsekvenser for dem som bygget tunnelen.

Hun vil heller ikke kommentere det som er kommet fram i Aftenposten, om at entreprenøren PEAB sa stopp høsten 1997. PEAB mente at det rett og slett var for farlig å arbeide i deler av tunnelen slik tilstanden var.

På det tidspunktet skulle tunnelen vært ferdig sikret av Statens Vegvesen.

Skal vurdere alle sider

- Vi skal gå bak ”nyhetene” og studere alle sider når rapporten er klar og deretter komme med en konklusjon, sier samferdselsministeren.

Gruppen som skal lage rapporten har fått alle fullmakter til å gå inn i all dokumentasjon som foreligger.

Samferdselsministeren sier hun har stor tillit til dagens tunnelbygging i Norge og at det arbeid som utføres er av høy kvalitet.

Skal følge ekstra nøye med

Hun innrømmer at de likevel kommer til å følge ekstra nøye med på arbeidet som nå må gjøres i Hanekleivtunnelen.

Samferdselsministeren sier hun ennå ikke kan utelukke at raset om kvelden 1. juledag kan skyldes utenforliggende forhold.

- Dette vet vi mer om når rapporten foreligger 15. februar, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.