Nærmere avlastningsvei gjennom Holmestrand

Etter at Skjeggestadbrua kollapset har presset vært stort på E18-omkjøringsveiene. Vestfold Høyre håper nå å være ett skritt nærmere å få 110 millioner til en avlastningsvei gjennom Holmestrand.

Befaring ved Skjeggestadbrua 13.04

Holmestrand-ordføreren og fylkesordføreren mener at staten bør gi Vestfold ekstra penger for å få åpnet en ny vei gjennom Holmestrand sentrum. De var på befaring ved Skjeggestadbrua i går, sammen med Høyres transportfraksjon på Stortinget.

Foto: Helena Rønning/NRK

Etter at Skjeggestadbrua på E18 kollapset 2. februar, har trafikken blitt stor på omkjøringsveiene. Trafikkbildet har blant annet blitt farligere ved Botne barneskole på Gullhaug i Holmestrand.

Holmestrand-ordfører Alf Johan Svele (H) og fylkesordfører Per-Eivind Johansen (H) mener at staten bør gi Vestfold fylke 110 millioner kroner for å få åpnet en ny vei gjennom Holmestrand sentrum. Formålet med denne vil bli å avlaste E18-omkjøringsveiene.

– Fylket trenger disse pengene også for sikre omkjøringsveiene. Vi ønsker å gjøre det som blir det gamle jernbanesporet gjennom Holmestrand om til en bilvei som kan avlaste trafikken på omkjøringsveiene, sa Johansen (H) på befaring ved Skjeggestadbrua i går.

Svele og Stortingets transportfraksjon var også med på befaringa.

Linda Hofstad Helleland (H), leder i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget

PÅ BEFARING: Linda Hofstad Helleland i Stortingets transport- og kommunikasjonskomite er positiv til å gi ekstra millioner til sikring av E18-sideveiene.

Foto: Helena Rønning/NRK

– Jeg lover å jobbe raskt for å få til bedre omkjøringsløsninger for E18, sier Linda Hoffstad Helleland, leder av Stortingets transport- og kommunikasjonskomité (H).

– Har vært uheldig

Johansen og Svele håper dermed å være ett skritt nærmere at fylket får de 110 millionene.

Helleland mener at Vestfold fylke har vært uheldig de siste årene.

– Først raste Hanekleivtunnelen, deretter kollapset Skjeggestadbrua. Det gjør inntrykk på meg. Når en kollaps som dette skjer, kan vi ikke telle kroner og øre. Hendelsen var helt uforutsett, og vi skal være sjeleglade for at ingen ble skadet eller at liv gikk tapt, sier hun, og legger til:

– Vi vet at årsdøgnstrafikken på E18-sideveiene i Vestfold vil komme opp i 30.000 mennesker i sommer. Da må vi sørge for ar disse veiene er trygge.