NRK Meny
Normal

Nå vil folk hit igjen

Den kalde og til dels regntunge sommeren fører til at pågangen etter billetter til Syden øker sterkt. Men det kan bli kostbar moro.

Syden

Kontoen kan bli slankere enn godt er om du vil reise til et sted som dette i høst.

Foto: Nyhetsspiller / Scanpix

Syden kan være så mangt, men fellesbetegnelsen kan gjerne kokes ned til et par ord – sol og varme.

Og det er åpenbart et økende behov for den slags. Ifølge reisebyråene blir charterbilletter til Syden nærmest revet vekk. Hos Ticket Feriereiser i Tønsberg leter selgerleder Elisabeth Eldevik febrilsk etter muligheter. NRK har gitt henne oppgaven å finne en tur til Kanariøyene for en familie på fire med avreise neste uke.

– Nei, der finner jeg ikke noe ledig før 29. september, og det gjelder enten de skal reise fra Torp eller Gardermoen. Men når jeg sjekker andre operatører ser jeg at de kan komme seg til Kypros. Den billigste muligheten for to voksne og to barn er ei uspesifisert reise til 34 500 kroner.

Få plasser gir høye priser

Elisabeth Eldevik

Jeg tror aldri jeg har så stor pågang til høstferien som nå, sier Elisabeth Eldevik i Ticket Feriereiser.

Foto: Helena Rønning / NRK

Og det er på mange måter mønsteret nå. For pågangen er større enn på svært lenge, og det merkes på prisene. De øker sterkt når det er få plasser igjen.

Tone Ekornesvåg i Berg-Hansen Reisebureau bekrefter tendensen.

– Når det gjelder høst- og vinterferie er det alltid pågang siden det er da barna har fri. Men sommeren i år bidrar også til at prisene stiger.

Flyktninger er ikke tema

Europa opplever store omveltninger for tida knyttet til de mange flyktningene som kommer. Men det er ikke tema hos folk som vil ut og reise, sier Elisabeth Eldevik.

– Vi får enkelte spørsmål, men det er ingen som avbestiller eller vil bli hjemme på grunn av det.