Nå blir det renere luft i Larvik

Mandag åpner Color Lines landstrømanlegg i Larvik og da reduseres utslippene fra Superspeed-fergene.

COLOR LINE
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Superspeed-fergene har frem til nå måtte ha motoren i gang når de har ligget til havn i Larvik. Fergene har et eget kraftverk ombord, som sørger for belysning, varme og ventilasjon, blant annet. Men da er fergene avhengige av å ha motorene i gang.

Fra mandag kan de slå av hjelpemotorene når de ligger til kai i Larvik. Dermed reduseres utslippene av CO2.

Miljøsatsing

Selskapet regner med kunne redusere utslippene med så mye som 1 900 tonn i året. Det tilsvarer utslippene fra 1000 biler eller 200 bolighus i året. I tillegg reduseres utslippene av såkalt NOx (nitrogenoksider) og SOx (svoveloksider) og svevestøv. Resultatet blir renere luft i byen.

Anlegget blir offisielt åpnet av klima- og miljøminister Vidar Helgesen, og er Norges tredje, større anlegg for landstrøm. Det første var i Oslo i 2011 og det andre i Kristiansand i 2014.

– Color Line har investert over 200 millioner kroner frem til 2016 for en mer bærekraftig og miljøvennlig drift, og våre landstrømanlegg er viktige miljøbidrag og et skritt nærmere visjonen til norsk skipsfart om nullutslipp, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line i en pressemelding fra selskapet.