NRK Meny
Normal

Avgjørelsen er tatt

Larvik Håndballklubbs styre hadde torsdag kveld møte om hvorvidt klubben slås konkurs eller ikke. Alt tyder på at klubben består.

Styreleder

Styreleder Baard Hoffgaard på vei inn til styremøtet torsdag kveld.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– Jeg har ikke snakket med de andre i styret på en stund, så jeg vet ikke helt hvordan stemningen er, sa Gro Hammerseng-Edin smilende på vei inn til styremøtet torsdag kveld. Hun er spillernes representant i styret.

Gro Hammerseng-Edin på vei inn til styremøte

Gro Hammerseng-Edin er LHK-spillernes representant i styret.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Konstituert daglig leder Harald Gaupen la fram et budsjett for de andre styremedlemmene. Styreleder Bard Hoffgaard vil imidlertid ikke si noe om hva styret har kommet fram til.

– Vi har en pressekonferanse i morgen, der dere får vite det dere trenger. Vi har andre som skal ha informasjon som vi er nødt til å prioritere først, sier Hoffgaard som heller ikke vil si noe om stemningen på møtet, sier han.

– Er LHK reddet?

– Det får dere vite i morgen.

Onsdag kveld fortalte spiller Tonje Larsen at flere av spillerne har fått signaler om at klubben består.

Gaupen uttalte samtidig at det er grunnlag for videre drift av klubben dersom styret er enige i forutsetningene i budsjettet han presenterer.

LHK har store økonomiske problemer. En gedigen sponsortabbe, feilsatsing på Jippi lekeland og dårlig økonomisk styring har ført til et negativt driftsresultat på 9,76 millioner kroner i 2014.

Klubben har imidlertid hatt suksess med en innsamlingsaksjon der målet var å få inn 5 millioner kroner i frisk kapital. Klubben må uansett gjøre store endringer for å overleve på sikt.