NRK Meny
Normal

Møter i retten for mordbrannforsøk

Den 45 år gamle kvinnen som onsdag møter i tingretten i Tønsberg risikerer også å måtte betale nærmere fem millioner kroner i erstatning.

Boligbrann i Tønsberg

Den 45 år gamle kvinnen er tiltalt for mordbrann, etter at hun tente på gardinene i sin leilighet natt til 14. juli 2012.

Foto: Stener Kalberg

Natt til 14. juli 2012 skal kvinnen ha tent på gardinene i sin kommunale leilighet på Eik i Tønsberg, noe som førte til at fire leiligheter i trebygget ble totalskadd i brannen som oppsto. I tillegg brant et fellesrom og et vaktrom ned.

Les også:

Alvorlig tiltale

Det alvorligste punktet i tiltalen er likevel forsøk på mordbrann. Det oppholdt seg fem andre mennesker i bygningen, brannen ble startet klokken tre på natten, og flere av beboerne lå da og sov.

"En eller flere av disse kunne lett ha omkommet om ikke brannen var blitt oppdaget og varslet i tide", skriver statsadvokaten i tiltalen mot kvinnen. I politiavhør har 45-åringen tilstått at hun tente på.

Risikerer lang fengselsstraff

Brann på Eik 14. juli 2012

Det oppholdt seg fem mennesker i bygningen da det begynte å brenne klokken tre på natta, 14. juli 2012.

Foto: Stener Kalberg

Paragraf 148 i straffeloven, den såkalte mordbrannparagrafen, har en strafferamme på mellom to og 21 år. Det betyr at den 45 år gamle Tønsberg-kvinnen risikerer et langt opphold bak murene dersom hun blir dømt.

Det er satt av to dager til rettssaken i Tønsberg tingrett.