Moren pågrepet etter bortføring

Moren til de to jentene som ble bortført i Åmli,
er pågrepet.

Bortføring Åmli

Moren til de to bortførte jentene er pågrepet av politiet. Hun meldte seg selv for politiet i Vestfold ved 14.30-tiden tirsdag.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Jentene på 13 og 14 år er tatt hånd om av barnevernet, melder VG Nett.

Kvinnen ble pågrepet av politiet da hun meldte seg på politistasjonen i Tønsberg ved 14.30-tiden tirsdag.

Hun er pågrepet og siktet for ulovlig inntrenging, bortføring og tvang, sier jourhavende politiurist Vanja Bruvold i Agder politidistrikt.

Kvinnen satt tirsdag ettermiddag i avhør. De to søstrene er tatt hånd om av barnevernet etter at moren tok dem med dit tirsdag.

– Jeg går ut fra at hun vil bli sittende i arresten etter avhøret, slik at vi får gjennomgått hele saken. Deretter vil vi eventuelt vurdere om vi skal fremstille for varetektsfengsel på grunn av bevisforspillelse, sier Bruvold til NRK.no.

Kvinnens advokat Tone Bjørnli sier at kvinnen ikke erkjenner straffskyld.

Var ikke redd for siktelse

Ifølge kvinnens advokat Tone Skalpe Bjørnli var ikke moren bekymret for en eventuell siktelse før hun ble pågrepet.

– Det tror jeg ikke hun frykter. Moren har den daglige omsorg for barna, opplyste Bjørnli til Fædrelandsvennens nettutgave tirsdag formiddag. Hun mener jentene ikke kommer til å returnere til faren.

Bekreftet at jentene var hos henne

Sju personer er siktet etter at jentene ble tatt med fra sin fars hjem i Åmli natt til mandag. Konflikt om hvem av foreldrene som skal ha den daglige omsorgen for jentene, skal være bakgrunnen for bortføringen.

Mandag kveld bekreftet moren overfor NRK.no at jentene var hos henne.

– Jeg kan bekrefte at jentene er hos meg. De har det bra, sa hun.

Moren mener det ikke er snakk om kidnapping, siden hun har den daglige omsorgen for døtrene. Hun sier jentene skulle ha kommet tilbake til henne for tre dager siden etter å ha tilbrakt sommerferien hos sin far.

Dramatisk bortførelse
Barnefaren

Barnefaren til de to bortførte jentene fortalte sin versjon av bortførelsen mandag.

Foto: Espen Bierud / NRK

Barnefaren til jentene sto mandag frem og fortalte sin versjon av den dramatiske natten. Til NRK.no fortalte han blant annet at det ble brukt vold mot ham.

– Jeg satt her hjemme, og plutselig hører jeg et rabalder ute på verandaen. Jeg hører noen som tar i døra, og jeg skvetter opp av stolen. Jeg snur meg, og da kommer det en med en stor øks rett mot meg, fortalte han.

De sju som er pågrepet er siktet for ulovlig inntrengning, ulovlig tvangsbruk, vold under særdeles skjerpende omstendigheter og bortføring, eller medvirkning til dette.

De ble avhørt mandag ettermiddag og kveld. To av de siktede er brødre av jentene, mens de andre er familiemedlemmer og venner.