Mor saksøkte datter og tapte

En kvinne som saksøkte sin egen datter og krevde eiendomsrett i leiligheten de begge bodde i, tapte saken og må betale datterens saksomkostninger på 40 000 kroner.

sandefjord tingrett

Saken gikk for Sandefjord tingrett, og dommen mot kvinnen ble klar denne måneden.

Foto: Freddy Samson Fagerheim Freddy Samson Fagerheim / NRK

Kvinnen og datteren er ikke norske. Ifølge kvinnen eide hun en leilighet i hjemlandet, men denne ble overført til datteren da kvinnen ble kreftsyk og ikke trodde hun ville overleve sykdommen.

Etter at datteren giftet seg med en nordmann og flyttet til Sandefjord, ble moren boende i leiligheten alene. Da også moren giftet seg og flyttet til Norge, ble leiligheten solgt og 400 000 kroner overført til datteren slik at hun kunne kjøpe seg inn i mannens bolig.

Ifølge moren var disse pengene et lån, men ifølge datteren var dette oppgjør for leiligheten hun sto oppført som eier av.

Ba moren flytte ut

Da begge ble skilt fra sine norske ektemenn kjøpte datteren en rekkehusleilighet, der både mor og datter bodde i tre år før datteren etter en uoverensstemmelse ba moren flytte ut.

Moren mente hun og datteren hadde en avtale om at moren skulle bo hos datteren som gammel, og krevde datteren for 400 000 kroner, samt betaling for utført arbeid i huset.

Kvinnen tapte saken mot datteren. Datteren sto oppført som eier av leiligheten som ble solgt i hjemlandet og ifølge Sandefjord tingrett foreligger det ikke noen avtale om medeiendomsrett mellom partene.

Retten mener kvinnes arbeid i datterens hjem har vært betydelig, men at dette ikke er tilstrekkelig til å kreve vederlag.