Mistet stemoren i bilulykke: – Noen går til psykolog, jeg kjører bil

ANDEBU (NRK): Karin Elise Fossen (28) bærer på en tragisk historie. Likevel stopper den henne ikke fra å satse alt på bilsport.

Karin Elise Fossen i bilen

MOTOR: BMW-en til Karin Elise er bygget om til en bil som skal brukes til drifting.

Foto: Vegard Unger Ellefsen / NRK

– Av og til setter jeg meg i bilen og skrur på motoren bare for å høre på lyden. Jeg er litt skada, men det gir en god følelse, sier Karin Elise Fossen fra Tønsberg.

Hun er deltaker i NRKs realityprogram «Sjette gir», og har drevet med motorsport i alle former siden hun måtte ta på seg svære støvler for å rekke ned til pedalene.

Utenfor programmet har Fossen et mål om å erobre drifting-scenen med en ombygd BMW 3-serie med 800 hestekrefter under panseret.

– Jeg har drevet mye med go cart og rally cross. Drifting er helt nytt for meg. Nå må jeg bygge meg opp som sjåfør. Drifting er jo helt galskap, sier Fossen.

Laster Giphy-innhold

150 dekk per sesong

Dagene går med til mekking i en garasje i Andebu. Her skal bilen gjøres kjøreklar til sesongen begynner til våren. Da kommer bakgrunnen som biloppretter godt med.

Samtidig må det kjøpes inn deler til bilen. På en sesong med drifting kan det gå med 150 dekk.

– Målet er å konkurrere profesjonelt. Jeg mener det er fort dyrt å drive med drifting til at det bare kan være en hobby, sier Fossen.

Kan du beskrive følelsen av å sitte klar til start i en bil med 800 hestekrefter?

– Det er et enormt adrenalinrush i hele kroppen. Jeg får en klump langt oppe i halsen og sikkert makspuls. Armene og beina skjelver, og jeg lurer på hvorfor jeg tør å holde på med dette, men når starten går er livet bra og jeg får en gledesrus, sier Fossen.

Karin Elise Sjette Gir

FART: Bilen Fossen deltar med i «Sjette gir», er en Alfa Romeo 4c med 240 hestekrefter.

Foto: Wilhelm Johansen / NRK

Mistet moren og stemoren

Fossen kommer fra en motorgal familie, der far og bror har vært aktive. Moren døde da hun var liten, men hun fikk en bilinteressert stemor som døde i en trafikkulykke.

– Hun var et forbilde. Jeg har fått enorm respekt for trafikken i det daglige etter dette. Noen går til psykolog, jeg kjører bil. Man blir preget, men for min del har det gjort meg sikrere på valgene mine.

– Mange tenker at motorsport er farlig, men det er mindre farlig enn å kjøre i trafikken, sier hun.

Karin Elise inspiserer motoren
Foto: Vegard Unger Ellefsen / NRK

– Dyr hobby

I kjelleren til faren talte de nesten 500 pokaler som er vunnet innenfor forskjellige grener gjennom et ungt, men langt liv innenfor motorsport.

– Vi måtte le litt, det blir jo litt penger hvis det koster noen tusen per pokal i reising, påmelding og dekk. Jeg tør ikke regne på det, men kjøringen har gitt meg mye glede, sier hun.

  • Se episoden Fossen er med i her