NRK Meny
Normal

Mistet alt i tropisk storm

Jente fra Sandefjord mistet alt hun hadde da en taifun herjet byen hun studerer i. Stormen som rammet Vietnam var varslet, men ble større enn ventet.

Uværet som rammet Vietnam er det verste i landet på minst 10 år.
Foto: HOANG DINH NAM / AFP

Randi Elisabeth Larsen fra Sandefjord sitter fast i Vietnam etter at stormen traff dem søndag morgen, lokal tid. Psykologistudenten befant seg på hotellrommet da uværet kom.

- Jeg må innrømme at jeg var skikkelig redd da det sto på som verst. Jeg prøvde å holde hodet kaldt, og late som om jeg hadde full kontroll, men jeg var redd, sier hun.

Voldsomt bråk

Hun forteller om uforglemmelige timer da uværet sto på som verst. De var rundt 15 stykker som var på hotellet midt inne i byen hun bor i.

Vinduer knuste, trær knakk av, det regnet kraftig og vannet fosset inn på hotellrommene, i tillegg var det et enormt bråk.

- Vi måtte rope for å høre hverandre, sier hun.

Fikk dårlig informasjon

Larsen er ikke fornøyd med informasjonen som ble gitt av den norske ambassaden. Hun og studiekameratene ikke skjønte at stormen kunne bli så stor som den ble. Fra ambassaden fikk de beskjed om å være på vakt, men at taifunen trolig ikke ville ramme området studentene oppholdt seg i.

Studentene hadde derfor ikke forberedt seg på noen måter. De hadde kjøpt inn kjeks, men det ble lite mat etterhvert.

- Det har blitt noe bedre nå, vi har fått mat, forteller Larsen på telefon fra Vietnam.

Alt ble ødelagt

- Skolebøkene, datamaskinen og alle klærne mine ble ødelagt i uværet, sier hun.

Nå bor hun sammen med en venninne på et hotellrom og hun er helt klar på at det ikke er synd på dem.

- De det er synd på er de som bor her. De som ikke har penger til å bygge ting opp igjen. Nå kommer vi til å prøve å hjelpe dem så godt vi kan, sier hun.