NRK Meny
Normal

Mistenkte at kona var utro

44-åringen fra Nøtterøy som er tiltalt for å ha drept kona si i november i fjor, mistenkte at hun hadde et forhold til en annen.

Rettsaken etter Nøtterøy-drapet i november 2005
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Det kom fram under tiltaltes forklaring i Tønsberg tingrett i dag.

 44-åringen er tiltalt for forsettelig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Politiet mener ekteskapsproblemer var motivet for drapet.

Tok til tårene

Den 44 år gamle mannen var svært preget da han ankom Tønsberg tingrett i dag og den svært alvorlige tiltalen ble opplest.  44-åringen nektet straffskyld.

Mannen er tiltalt for forsettelig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, som har en strafferamme på 21 års fengsel. Tiltalte tok til tårene og brøt sammen da han inntok vitneboksen like før klokka 10.

- Jeg forgudet min kone og elsket henne over alt. Jeg ville henne ikke noe ondt, det kan svigerforeldrene mine bevitne, sa tiltalte gråtende i Tønsberg tingrett mandag.

- Klikket fullstendig

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.

 

Han erkjente at han gjorde en rekke tabber da han fraktet liket av kona vekk og gravde det ned på Tønsberg skytebane.

 

- Jeg klikket fullstendig, sa 44-åringen.

 

Blant bevisene mot mannen, er flere registrerte passeringer i bomringen rundt Tønsberg. Han hevder han ikke husker noe fra tidspunktet for drapet, og nekter derfor straffskyld. Derfor er også tiltalen for streng mener mannens advokat, Arild Holden.

Psykisk sliten

Holden fortalte under sitt innledningsforedrag at klienten er psykisk sliten og at han ikke husker noe fra tidspunktet for drapet. Forsvareren sa videre at 44-åringen i tidligere krisesituasjoner nærmest skal ha falt i en bevisstløs tilstand og at dette blir et vesentlig punkt i rettssaken. Psykiatrisk sakkyndige har vurdert tiltalte og konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig.

Blodspor

Aktor, førstestatsadvokat Arnfinn Hval, holdt et relativt kort innledningsforedrag. Der kom det blant annet fram at hammeren politiet mener er drapsvåpenet, ble funnet nedgravd sammen med liket av den 41 år gamle kvinnen. Et sentralt bevis mot 44-åringen, er blodspor, funnet i familiens svarte Volkswagen Caravelle og på en vegg i soverommet.  

Det er satt av fire dager til saken i Tønsberg tingrett.

Rettsaken etter Nøtterøy-drapet i november 2005, dag 1
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix