Kvinne (78) vekket av maskert mann

Kvinnen ropte «get away».

Et ødelagt vindu.

TOK UT VINDU: Innbruddstyven(e) tok seg inn gjennom vinduet.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

En eller flere personer har, i løpet av natt til fredag, brutt seg inn i minst to eneboliger i Byskogen i Larvik. Politiet har gjort undersøkelser på stedet, men foreløpig er ingen pågrepet.

Til TV 2 sier operasjonsleder Øystein Eikedal at innbruddstyven(e) har fjernet listen rundt et vindu og tatt ut glasset på to hus i samme nabolag.

I det ene huset var det ingen hjemme, men i det andre huset oppdaget en 78 år gammel kvinne en maskert innbruddstyv i hjemmet sitt.

Låste seg inn på badet

– Hun hørte lyder i huset og så kom det en person inn på soverommet hennes. Han var maskert og snakket engelsk. Han etterspurte «money», hun svarte «get away». Da forsvant han ut. Kvinnen låste seg inn på badet og ringte politiet, sier krimsjef Knut Vidar Vittersø i Larvik til NRK.

Det er foreløpig usikkert om det var en eller flere personer som stod bak innbruddene.

Sprekk i det ene vinduet.

ØDELAGT: Det ene vinduet har fått en sprekk i seg.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Ingen sammenheng med innbruddsbølgen

Politiet ser foreløpig ikke at det er noen sammenheng mellom disse innbruddene og en rekke innbrudd på Østlandet den siste tiden.

– Vi tenkte den tanken veldig fort, men vi ser at det er en annen fremgangsmåte her enn i de andre sakene som har vært omtalt i media nå, sier Vittersø.

Framgangsmåten på innbruddene han henviser til, har vært at innbruddstyvene har boret et hull i vinduskarmen for å få opp vinduet.

Andre innbrudd i Larvik

Politiet ser imidlertid en sammenheng mellom nattens innbrudd, og to til tre andre i Larvik i påsken.

– Vi kan ikke si sikkert at det er samme gjerningsmenn som står bak, men vi ser at det er en tilsvarende måte å ta seg inn på, sier krimsjefen.

Fra huset til den eldre kvinnen, fikk den maskerte mannen med seg to tomme vesker. Fordi det ikke var noen hjemme i det andre huset, er det foreløpig usikkert hva som er stjålet derfra.