Millionær smuglet inn klokke til nesten 57 000 kroner

En 59 år gammel mann bosatt i Larvik er i Sandefjord tingrett dømt til å betale 6000 kroner i bot fordi han ikke fortollet en klokke.

Bagasje

Illustrasjonsfoto. Tollerne går gjennom bagasjen til en mann på Torp.

Foto: Hege Therese Holtung

Det ble dyrt for 59-åringen som valgte å gå på grønn sone forbi tollvesenet ved Torp Sandefjord lufthavn i desember 2013.

I lomma hadde han nemlig en klokke til nesten 57 000 kroner.

Les også: Sjekk beslagene tollvesenet gjorde i fjor

Beslaglagt på stedet

Tollvesenet i Sandefjord ble tipset av tollvesenet i Nederland, hvor mannen fløy fra, om at det trolig kom en person som ville fortolle en klokke.

Ved å ikke fortolle varen ville han unndratt seg avgifter på rundt 13 000 kroner.

I stedet ble han stanset av tollvesenet og klokken med emballasje og dokumenter ble beslaglagt på stedet.

59-åringen er i Sandefjord tingrett dømt til å betale 6000 kroner i bot, og 5000 kroner i saksomkostninger. Om mannen ikke godtar boten, må han i fengsel i 12 dager.

Les også: Rekordår for tollerne

Erkjente seg ikke skyldig

59-åringen erkjente seg ikke skyldig i hovedforhandlingene, og har forklart at han trodde klokken var blitt registrert i Norge av nederlandske myndigheter og at han ikke trengte å gå på rødt fordi avgiftskravet ville bli sendt til ham per post fra Nederland.

Man kan ta med seg varer for inntil 6 000 kroner uten å betale toll og avgifter dersom man har vært utenfor Norge i mer enn 24 timer. Verdigrensen på 6 000 kroner er den totale summen på alle varene, inkludert kvotevarene.