NRK Meny
Normal

Har ikke råd til å holde åpent

Midgard historisk senter på Borre har så dårlig økonomi at de helt og delvis må holde stengt i rundt et halvt år.

Midgard historisk senter.

PLANLEGGING: De ansatte skal bruke tiden de holder stengt til å planlegge nye arrangementer, nye utstillinger og handlingsplaner. (arkivbilde)

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

Midgard og Gildehallen holder stengt fra 1. november til 28. februar. Fra da til 1. mai vil Gildehallen fortsatt være stengt, mens Midgard bare skal holde åpent på søndager.

– Vi sliter med underskudd fra 2014, samtidig fikk vi en halv million mindre i statlig støtte i år. Slikt merkes, sier museumsleder Anne Doksrød til Tønsbergs Blad.

Mindre å gjøre

Til sammen jobber seks personer på Midgard historisk senter. Tre av dem har en 100 prosent stilling, en jobber 50 prosent mens to jobber 20 prosent. Valget om stengning vil ifølge Doksrød ikke få noen særskilte konsekvenser for de ansatte.

– Den perioden vi stenger, er lavsesongen vår. Det er i stor grad de deltidsansatte som får mindre å gjøre i den perioden. Til gjengjeld har vi satset for fullt på aktiviteter til sommeren, så det blir tilsvarende mer å gjøre i høysesongen, sier hun til NRK.

Anne Doksrød

BEHOLDER JOBBEN: – Ingen jobber står i fare, sier Anne Doksrød. (arkivbilde)

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Skal være på jobb

De faste ansatte skal være på jobb hele tiden, og i tillegg til å holde åpent for grupper, skal de også gjennomføre arrangementer.

– Hvorfor holder dere ikke åpent når de ansatte likevel er på jobb?

– Museet må gå rundt. Det er mye administrasjon, nye sesonger skal planlegges, utstillinger skal bygges og tiden strekker dessverre ikke til til begge deler.

2015 har vært et tøft år for senteret, og Doksrød tror også 2016 vil bli det, men håpet er at underskuddet er hentet inn igjen til 2017, og at de da kan holde mer åpent igjen.

Gildehallen

STENGT I ET HALVT ÅR: Gildehallen vil være stengt fra 1. november til 1. mai. (arkivbilde)

Foto: NRK