Han har svømt i ekstremvær, vært i kamp med bølger og strømninger, sust gjennom vind på 10 meter i sekundet, kruset gjennom vanskelig terreng på sykkel og løpt opp bratte fjellsider.
Den prisbelønte mesterkokken, Odd Ivar Solvold, lar seg ikke stoppe av at noe virker uoppnåelig og vanskelig – han når rekorder.
Men hva spiser Solvold for å nå personlig rekord?
LES OGSÅ: Slik trener hun til verdens tøffeste triatlon
Solvolds hemmelighet
Hvert år arrangeres det et uendelig antall utholdenhetskonkurranser, både nasjonalt og internasjonalt. Den 17. september går startskuddet for Oslo Maraton.
Solvold har deltatt i flere konkurranser i år. VM i Swimrun i Stockholm var hans siste konkurranse denne måneden.
– De siste to årene har det vært en radikal kostholdsendring, og det har slått veldig positivt ut, sier Solvold.
En av hans hemmeligheter ligger i tomatene.
– Jeg spiser nok måltider med tomater fire ganger i uken, sier mesterkokken.
Solvold forteller at han sliter arvelig med litt høyt kolesterol i familien. For tre år siden lå han over den normale kolesterolgrensen. I dag har han endret kostholdet sitt radikalt, noe som har gitt positive utslag.
– Tomat er en fantastisk restitusjonsgrønnsak for utholdenhet og styrkemuskulatur. Det er en supergrønnsak, selv om det er hverken proteiner eller karbohydrater å skryte av.
I tillegg fokuserer han mye på proteinkilder og karbohydratrike matvarer for å opparbeide overskudd.
– Riktig diett
Daglig leder for ernæringsavdelingen på Olympiatoppen, Ina Garthe, bekrefter at Solvold sin diett har et riktig fokus i uken før konkurransen.
– Jeg synes Solvold tenker veldig riktig i denne oppbyggingen av dietten, sier Garthe.
– Hjemmelaget pizza kan fungere veldig bra den siste dagen. Den inneholder karbohydrater, protein, fett og andre viktige næringsstoffer. Karbohydrater er en viktig lagspiller for å ha rask tilgang på energi til utholdenhetsbaserte konkurranser.
LES OGSÅ: Slik unngår du hold på løpetur
Hun legger til at det er viktig å huske på en ting under selve konkurransen:
– På selve konkurransedagen bør man bruke matvarer man har prøvd ut tidligere ved treninger med lignende intensitet som konkurransen. Flere blir mer sensitive for ulike matvarer før og under sleve konkurransen. Det lønner seg å prøve ut hva som fungerer.