NRK Meny
Normal

Mer kunst og kultur i Horten

For første gang i historien har Horten kommune i dag lagt frem en kulturplan. Mer synlig kunst og kultur i det offentlige rom er blant målene.

Horten kommune

Mer enn tretti sider med gode intensjoner for kultur, samfunn, næring og byutvikling har Horten kommune lagt på bordet i dag.

En glad Silje Vaadal, kultursjef i Horten, sier hun er svært fornøyd med at utkastet til kommunens aller første kulturplan nå er sendt ut på høring.

Synliggjøring av kulturtilbudet

Morten Fevang og Silje Vaadal

Vi skal ha mer kunst og kultur i det offentlige rom, sier kultursjef i Horten, Silje Vaadal.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

– Vi har jobbet med en konkret handlingsdel med flere hovedmål, sier Vaadal.

Hun trekker frem fem punkter som spesielt viktige:

  • Barn og unge
  • Kulturenhetene som møteplasser
  • Samhandling med eksterne
  • Kunst og kultur i det offentlige rom
  • Reiseliv og kultur

Samtidig viser hun til at planen også inneholder en rekke tiltak og aktiviteter som kommunen gjerne vil at innbyggerne skal gi tilbakemeldinger på.

– Håpet er å synliggjør kulturtilbudet og tjenestetilbudet i kommunen, og vi vil at planen skal være levende og at folk får et eierskap til den.

Ny bystrategi

Vaadal understreker at Horten er en by og en kommune som er bygget av innbyggerkultur, engasjement og dugnadskultur. Derfor er det viktig å bidra til at det skjer enda mer på kulturfronten.

– Blant annet går bystragien ut på at kunst og kultur skal prege det offentlige rom i både byen Horten og tettsteder som for eksempel Åsgårdstrand.

Nå ønsker hun at alle som vil går inn på kommunens sider, leser kulturplanen og kommer med sine innspill.