NRK Meny
Normal

Grunneier: - For dårlig grunnarbeid

HOLMESTRAND (NRK): Grunneier Bjørn Hundstad mener Statens vegvesen må ta skylda for brokollapsen.

bru

SKJEGGESTADBRUA: Slik så det ut rett etter kollapsen 2. februar.

Foto: VIB

Grunneier Bjørn Hundstad mener Statens vegvesen gjorde et for dårlig grunnarbeid før byggingen av Skjeggestadbrua.

Fredag ble det i en rapport fra NVE slått fast at årsaken til brukollapsen var anleggsarbeid som pågikk i nærheten.

– Dårlig arbeid

– Brua var ustabil i utgangspunktet. Det var rett og slett for dårlig arbeid. De var klar over at det var kvikkleire der, det var mye vann i området og vegvesenet bygde brua uten å sidestabilisere pilarene, sier Bjørn Hundstad.

Selv om anleggsarbeidet på stedet, ifølge NVE, viste seg å bli den utløsende årsaken til leirskredet, føler han ingen skyld for brukollapsen.

– Det er fordi de har solgt meg et område som har vært for dårlig til å kunne bli tatt i bruk. De har tatt full pris for det uten å informere meg om at jeg må ta forbehold og at det bør være en sikkerhetssone. Jeg har ikke hatt anelse eller kjennskap til forholdet der nede, sier han.

– Bygget på ordinært vis

Avdelingsdirektør i Staten vegvesen, Ingunn Foss, avviser feil på brua.

– Den er bygget på ordinært vis i forhold til de grunnforholdene som var der. Det er ikke brua i seg selv det er noe galt med, sier hun.

Hun forteller at det ikke er vanlig å opplyse grunneiere om grunnforhold ved kjøp og salg.

– Det er helt uvanlig å påpeke eller diskutere grunnforhold. Man tar utgangspunkt i at all aktivitet skal behandles i forhold til plan- og bygningsloven, sier hun.

Hun forteller at de vil ta rapporten fra NVE til etterretning og understreker at de ikke har fordelt skyld selv om de vet hva som utløste skredet.